Pilleriä naamaan aamuin illoin, mania päälle - eikä aikaakaan, kun olet opetusministeriön mallin mukainen ihannesuorittaja!

Oraakkeli jäniksen hahmossa

TVO - akateemista kerhotoimintaa vuodesta 1928

Cur!KM, 18.12.2008

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

paras antaa joululahjoja.

TVO:n internettoimitus toivottaa lukijoilleen iloista joulujuhlaa ja hilpeää uutta vuotta.

Joulunaikaan osakunta on avoinna päivittäin, mutta säännöllistä päivystystä ei järjestetä jouluaaton jälkeen. Joulukalenteri avataan perinteiseen tapaan kello 13.00

Cur!KM, 1.12.2008

Epätietoisuus osakuntatila-asiassa täsmentyy

Yo-talojen peruskorjauksesta keskusteltiin Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston järjestämässä keskustelutilaisuudessa 24.11.2008. Tilaisuudessa Turun ylioppilaskyläsäätiön (TYS) kiinteistöjohtaja Ismo Aaltonen kertoi, että peruskorjaussuunnitelmat ovat toistaiseksi alustavia. Yo-talo C:n peruskorjaussuunnitelma esitellään rakennusvalvontaviranomaisille vielä tämän vuoden aikana.

TYS pitää tätä parannuksena nykyiseen
TYS:n mukaan Yo-talojen asukkaat toivovat suurempaa pyöräkellaria

Yo-talojen peruskorjausta suunnitelevan arkkitehti Paula Markkulan näkemys C-talon kellarikerroksen käytöstä ja ulkoasusta on tyystin erilainen kuin talon suunnitelleella Erik Bryggmanilla. Peruskorjaussuunnitelmassa vanhasta kellaritilasta jäisi jäljelle kantavat rakenteet. Nykyisten vessojen ja kerhosalin tolppien rajaama alue muutettaisiin pesutuvaksi. Vessakäytävälle tulisi ulkoiluvälinevarastokaappeja asukkaiden käyttöön. Muu tila toimisi varastona 101 polkupyörälle.

TYS:n kiinteistöjohtaja Ismo Aaltoselta tiedusteltiin keskustelutilaisuudessa otteita aiemmissa kokouksissa ja julkisuudessa mainituista viranomaislausunnoista, joiden mukaan nykyistä osakuntatilaa on mahdotonta peruskorjata nykyiseen käyttöön mielekkäin kustannuksin. Aaltonen sanoi, että lausunnot perustuvat suullisiin keskusteluihin viranomaisten kanssa. Aiemmin päätöksenteon perusteluina toimineet jopa miljoonan euron kustannusarviot Aaltonen totesi "heitoiksi".

TYS pitää tätä parannuksena nykyiseen
Yo-talojen asukkaat ovat tyytyväisiä nykyiseen A-talon pyykkitupaan

TVO:n syyskokous määritteli vuoden 2009 toimintasuunnitelmassa perinteisen osakuntatoiminnan ohella tavoitteeksi vaikuttaa Turun poliitikkoihin TYS:n häätöpäätöksen kumoamiseksi ja Yo-talo C:n osakuntatilan peruskorjaamiseksi osakuntatoimintaan soveltuvaksi. Lisäksi syyskokouksessa perustettiin tilatyöryhmä, joka neuvottelee mahdollisen uuden osakuntatilan hankkimisesta. Neuvottelut on aloitettu mm. Turun yliopiston kanssa. Yliopistoalueen lähistöllä on useita soveltuvalta vaikuttavia tiloja. Tosin vielä olisi liian aikaista arvioida soveltuisiko mahdollinen uusi tila nykyisen kaltaiseen kulttuuritoimintaan vai yksinomaan kerhotilaksi.

Cur!KM, 3.11.2008

TYS:n hallitus päätti TVO:n häädöstä. Asia ei ole loppuunkäsitelty.

Turun ylioppilaskyläsäätiön (TYS) hallitus on käsitellyt Yo-talo C:n peruskorjaussuunnitelman ilmeisesti jo lokakuun puolivälissä ja hyväksynyt esityksen sellaisenaan. Suunnitelman mukaan TVO:n tilalle peruskorjattaisiin pyöräkellari ja pesutupa. TVO:n tulisi poistua osakuntatilasta toukokuun 2010 alussa.

kerhosali josta tulisi Suomen komein pyöräkellari
TVO:n kerhosalista tulisi Suomen komein pyöräkellari

TYS kieltäytyy vuokraamasta mitään osaa Yo-talo C:stä osakunnalle. Ylioppilastaloissa on TYS:n kiinteistöjohtaja Ismo Aaltosen mukaan nykyään liikaa järjestö- ja toimistotiloja, jotta peruskorjaukseen saisi Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) avustuksia tai lainoja. Siksi TYS suunnittelee opiskelijajärjestötilojen muuttamista asukastiloiksi, kuten pesutuvaksi ja pyöräkellariksi.

TVO:n tilan peruskorjaaminen nykyiseen käyttöön maksaisi TYS:n mukaan yli miljoona euroa. TVO:n hallitus pyrkii selvittämään miten kustannus on arvioitu. TVO on pyytänyt alivuokranantajansa Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) hallitusta hankkimaan osakunnan käyttöön otteet niistä viranomaislausunnoista ja kustannusselvityksistä, joihin on viitattu toistuvasti kokouksissa, keskusteluissa ja julkisuudessa.

Adressi TVO:n säilyttämisen puolesta on edelleen ajankohtainen. Poliittisella päätöksellä asiassa voi toimia toisin.

2.-16.10.2008

Missä sijaitsee tulevaisuuden TVO?

Turun ylioppilaskyläsäätiön (TYS) johto kaavailee Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) ja siten TVO:n karkoittamista Yo-talo C:n osakuntatiloista keväällä 2010. TVO on TYY:n alivuokralainen, TYY puolestaan vuokraa tilat perustamaltaan TYS:ltä. TYS on suunnitellut rakentavansa Yo-talon peruskorjauksen yhteydessä TVO:n tilalle pyöräkellarin ja pesutuvan. TYS:n hallitus ei ole vielä käsitellyt asiaa - poliittisella päätöksellä asiassa voisi menetellä toisin. TYS:n äänistä enemmistö on Turun kaupungin poliitikoilla, osa opiskelijajärjestöillä.

täällä Osallistu nettiadressiin!

Lisätietoja

Kimmo, 9.10.2008

TVO 17.-18. lokakuuta 2008

palvomme vahvistimia

Lopunajan kitarointia maailmanlopun pasuunoita odotellessa.

15.9.2008

Kuolleen musiikin yhdistys 10 v.

täyskymppi

KMY (http://www.kuolleenmusiikinyhdistys.net) on tuonut vuosien varrella Suomeen pääasiassa ambient/industrial-genren artisteja, joille se ei ole voinut odottaa minkään muunkaan tahon järjestävän keikkoja. Valtavirralle välillä kovinkin marginaalisilta kuulostavat esiintyjät ovat kuitenkin olleet oman genrensä parhaimmistoa ja paikalla olleille kuulijoille kovasti pidettyjä nimiä, viimeistään esityksensä jälkeen.

Tänä syksynä tulee kuluneeksi 10 vuotta ensimmäisestä KMY:n järjestämästä iltamasta, jota monet edelleen muistelevat haikeudella todellisena cult-statuksen tapahtumana. Siitä alkoikin tavallaan uusi aikakausi .alan bändien. näkemisessä maassamme ja sen jälkeen KMY on tuonut Suomeen lukuisia legendoja esiintymään usein loppuunmyytyinä iltoina, joihin väkeä on saapunut ympäri maatamme, joskus jopa rajojemme ulkopuolelta! Lukuisten tuntemattomien ja tunnetumpien bändien julkaisut ovat saaneet arviokäsittelyn myös KMY:n kotisivuilla, joiden kautta tätä alakulttuuria on yritetty tehdä samalla tunnetummaksi.

KMY juhlistaa nyt kymmenen vuoden taivaltaan jälleen omaleimaisella tapahtumalla:

Lauantai 20.9.2008. TVO (Turku, Rehtorinpellonkatu 6)

Antlers Mulm (GER - Pop industrial) http://www.myspace.com/antlersmulm
STROM.ec (Joensuu - Pathological neuro-electronics) http://www.myspace.com/dogsoftotalorder
E-Musikgruppe LuxOhr (Turku - Kosmische Music) http://www.myspace.com/luxohrkult

Liput 8eur. K-18. Klo 21-02.

Antlers Mulm on aivan varmasti tuntematon nimi jopa alan harrastajillekin, sillä 3 täyspitkäänsä sekä muut julkaisut ovat tulleet ulos joko sangen pieninä painoksina tai pienemmillä levy-yhtiöillä. Yhtyeen läpimurtona voisi pitää .Of withered sparks.-Cd:tä (2007), joka murtautuu ulos ambientin ja industrialin siteistä ollen soundimaailmaltaan kuten Depeche Mode tummasävyisimmillään tai yksinkertaisten melodioiden Kraftwerk. 80-luvun synkistelypopin ystävien pitäisi ehdottomasti kuulla tuolta levyltä löytyvä hittibiisi .Sunflowers., jonka tarttuva melodia ja äänimaailma ovat käsittämättömän hienoja! Moni saattaa yllättyä, että KMY on tuomassa näinkin lähellä valtavirran reunoja olevan bändin Suomeen, mutta bändistä löytyy varmasti rosoisempikin puoli. Konemusiikkia enemmän kuunnelleet huomaavat helposti musiikillisia yhtymäkohtia legendaarisesta Coil-yhtyeestä.

STROM.ec on erittäin pätevä valinta KMY:n 10-vuotisjuhliin, koska bändi on tuttu yhdistyksen seremonioista jo 9 vuoden takaa, mutta suurimpana syynä yksinkertaisesti, että se on alallaan Suomen ehdotonta kärkeä! Ehkä jopa maailmalaajuisesti, sillä bändin luoma äänimaailma on niin monipuolinen, että sen luokitteleminen pelkäksi industrial-musiikiksi ei enää tunnu sopivalta. Rytmi kohtaa särinät ja hälyäänet tarkkuudella, joka hakee vertaistaan.

E-Musikgruppe LuxOhr on uusi nimi Turusta, mutta bändin taustalla vaikuttavien tekijöiden takaa löytyy vankkaa bändikokemusta laaja-alaisesti vuosien takaa aina ambientista (Dystopia) doom metalliin (Reverend Bizarre). Tässä neljän hengen kokoonpanossa on loihdittu krautrockiksi luokiteltavaa avaruusmaalailua kuten 70-luvun Tangerine Dream tai Klaus Schulze parhaimmillaan. Tällaista kokee liian harvoin Suomessa livenä!

Kimmo, 28.8.2008

Lopunajan tunnelmia?

paikkoin ihan pihalla TVO:n vuodesta 1956 asuttama kotiluola lienee toiminnassa nykymuodossaan joulukuuhun 2009 saakka. Siksi nyt kannattaa saapua hopusti kerhohuoneistoon ja käyttää jäljellä olevat kuukaudet tehokkaasti hyväksi. Sen jälkeen Yo-talo C on peruskorjauksessa ainakin vuoden päivät.

TVO toimii myös peruskorjauksen aikana. Vielä on liian aikaista sanoa miten TVO silloin toimii, koska käytettävissä olevat tilat paljolti rajaavat toimintamahdollisuutemme, eikä evakkotiloja ole vielä järjestetty.

Onko Yo-taloon paluuta peruskorjauksen jälkeen? Peruskorjataanko Yo-talo osakuntatoiminnan kannalta nykyistä parempaan kuntoon? Siitä kerrotaan, jahka tietoa heruu. Toistaiseksi Ylioppilaskyläsäätiön kanssa ei ole neuvoteltu asiasta. Varmaa on vain se, että Yo-talossa vuokrat nousevat.

Kimmo, 11.6.2008

Rokkia, rollia tai jotain ihan muuta

Keikkapuuhat jatkuvat elokuussa. Lähetelkääpä julisteita tai flyereitä toimitukselle asetettavaksi esille tähän ja keikkajulistearkistoon. Mieluiten jpg ja nettiin soveltuva koko: sivut ≤ 600 pikseliä, koko alle 100 kB.

Kimmo, 30.10.2006

TVO-T-paita

TVO-T-paita

Uusi tausta, tuttu teräksinen logo. Saatavilla osakunnassa. Hinta 10 e jäsenille. Lady fit, koot XS-XL (kaikki ovat armottomia plösöille).

Valid HTML 4.0!
Valid CSS!

Informaatiovuo osakunnasta: tilaa tvoaktiivi-sähköpostilista!

☆ ☆ ☆

Lähtisitkö mukaan? Tee ja tue: kannatusjäsenyys kaikille, opiskelijoille varsinainen tai ulkojäsenyys.

☆ ☆ ☆

Osakuntaravintola on esteetön! (Yläkerran sauna- ja kerhotiloihin kulku valitettavasti vain rappusia pitkin.) Tervetuloa!