"No, ovathan ne juopotkin ihmisiä"
- sanoi henkilö, joka lahjoitti ruokaa nälkäisille.

Oraakkeli jäniksen hahmossa

TVO - Turun paras juhlakellari vuodesta 1956

14.5.2009

Katsaus TVO:n tulevaisuuteen

TVO:lla pyykätään kuin tulevaisuus olisi jo täällä.

Aikataulu:
20.00 Ovet auki
21.00 Performanssitaidetta
22.30 Cleaning Women (ensimmäinen setti - avantgardea)
24.00 Cleaning Women (toinen setti - tanssit)
1.30 Valomerkki
2.00 Ovet sulki

Liput 6 euroa. K-18. Lisätietoa Tevis-palstalla.

7.5.2009

Punk ja sen kova ydin

pitti pieni pöyrii lujaa

Lisätietoa Tevis-palstalla, tietotulva Piffillä.

Kimmo, 6.5.2009

Airistolla kukkii 16.5.2009

uimaan taas pitkästä aikaa. ei ole kylmää. hiukan viileää kylläkin.

TVO:n perinteinen Flora-risteily lähtee tänä vuonna 16.5.2009 klo 11 Turun vierasvenesatamasta eli toiselta puolelta jokea Föristä hiukan merelle päin. Risteilyaluksenamme toimii m/s Karin. Risteily suuntautuu tuttuun tapaan Vepsään, jossa vietetyn kevätpäivän jälkeen takaisin Turkuun lähdetään suunnilleen kello 18 aikaan.

Ennakkoilmoittautumismahdollisuus on keskustelupalstalla. Samasta linkistä löytyy lisätietoa ja tarjoutuu mahdollisuus lisäkysymyksille.

23.4.2009

Punkkari, tue punkkia!

punkkarit tykkäävät hardkoresta

18.4.2009

Tutustu tulevaisuuden osakuntahuoneistoon!

PYYKKI TUPAAN JA PYöRäT KELLARIIN - TULEVAISUUDEN OSAKUNTA EI ODOTA

TVO on saamassa häädön perinteikkäästä osakuntatilastaan Yo-talo C:n kellarista. Kyseessä ei ole huono aprillipila, vaan vuokranantaja Turun ylioppilaskyläsäätiö (TYS) on laatinut suunnitelmat osakuntatilan korvaamisesta pyöräkellarilla ja pesutuvalla.

Ylioppilaskyläsäätiön aatosten mielekkyyttä arvioidakseen osakunta järjestää muuhun kulttuuriin kuin bänditoimintaan keskittyvän PYöRäKELLARI JA PESUTUPA -tapahtumasarjan.

pyykätkäämme

1. Sarjan ensimmäisessä jaksossa maanantaina 27.4. klo 19.00 tulevassa pesutuvassa vierailee TEATTERIRYHMä MANEERI korissaan "Pesuohjelman mittainen traaginen komedia", Outi Nyytäjän kirjoittama näytelmä PYYKKI. Ohjaus Veli-Pekka Teponoja.

Liput tähän ainutkertaiseen vierailunäytökseen maksavat vain 5 (viisi) euroa. Lippuvaraukset sähköpostilla osoitteesta thautaka miukuätti utu piste fi, viestin otsikoksi "Lippuja Pyykkiin". Orrelle kuivumaan mahtuu ainoastaan 40 henkilöä. Pesutuvan baarista voi ennen näytöstä ostaa muutakin kuin kraanavettä.

2. Sarjan toisessa osassa heti seuraavana päivänä, tiistaina 28.4. tulevan pyöräkellarin valtaavat KEVäTHUOLTOA kaipaavat opiskelijoiden POLKUPYöRäT. Pyöriä kunnostetaan Aurinkotehtaan asiantuntijoiden opastuksella puolesta päivästä eteenpäin. Tarvittavat työkalut, pyöränkumin paikkausvälineet ja öljyt löytyvät paikanpäältä.

Normaaliin tapaan pyöräkellarin baari tarjoaa kaffet ja teet pyöräkellarissa notkuville liimanhaistelijoille. Pyöräkellarin renkaanpyörittäjät vastaavat taustamusiikista. Asiatonkin oleskelu on tällä kertaa sallittua!

Kimmo, 16.4.2009

Kaikki Turun ahdingonalaiset, liittykää yhteen!

Kaksi Turun kulttuurielämää elävöittävää yhdistystä, TVO ja Turun Taideakatemian Opiskelijayhdistys TOY, järjestävät herätyskokouksen perjantaina 17.4. klo 20 alkaen. Yhteistyön alkua säestävät Black Totem, The Seekrets, Pasilian Savut, Olkiluoto 7 sekä vielä nimettömänä pysyttelevä yllätysesiintyjä.

Down by the Kaninkolo

TVO:n tilaongelma on entisellään. Turun ylioppilaskyläsäätiö (TYS) on ilmoittanut, että TVO:n tulisi poistua Yo-talo C:n osakuntahuoneistosta 1.5.2010, jonka jälkeen TYS aikoo muuttaa tilan pyöräkellariksi ja pesutuvaksi. TVO etsii uutta tilaa toiminnan jatkamiseksi. Pihallakin voi järjestää kulttuuritapahtumia, mutta opiskelijan olohuoneeksi katu olisi kylmä ja liian pölyinen.

TOY on puolestaan viime vuodet taistellut Taideakatemian laadukkaan ja monimuotoisen opetuksen säilymisen puolesta koulua vaivanneen talouskurimuksen keskellä. Vuosikymmen takaperin Turussa kehitettiin innokkaasti monipuolista taideopetusta, sillä valtio rahoitti uusia ammattikorkeakoululinjoja hövelisti. Kun valtion rahoitusosuus väheni tiedossa olleella tavalla, koitti Turun Taideakatemialle säästökuuri ja jaettavana on ollut enimmäkseen niukkuutta - jos sitäkään. Yksi TOY:n päätavoitteista on ollut saada kaupungin päättäjät ymmärtämään, mitä korkeatasoinen kulttuurialan koulutus Turulle merkitsee. Tätä on tavoiteltu tuomalla esille opiskelijoiden osaamista julkisissa tapahtumissa, mistä näkyvin esimerkki on opiskelijoiden vuosittain järjestämä Taideakatemian Yö.

Yhteinen huolenaihe kummallakin yhdistyksellä on Turussa vallitseva kulttuurialan toimijoita vaivaava tilanpuute, joka on ajanut koko vaihtoehtoisen kulttuurikentän erittäin ahtaalle. Nyt toteutettava tapahtuma on osoitus siitä yhteishengestä, jota kaupunki peräänkuuluttaa ja jonka avulla kulttuurin monimuotoisuus voisi olla Turussa tulevaisuudessakin taattu. Tämä on sitä alakulttuuria, jota tuleva kulttuuripääkaupunki kaipaa, mutta jota se ei tue.

Kimmo, 15.4.2009

Menneitä meininkejä

TVO:n kevätkokous hyväksyi osakunnan toiminkertomuksen vuodelta 2008. Mitä silloin tapahtui? Katso tiivistelmä julkaistuista muisteloista täältä.

Kimmo, 7.4.2009

Pääsiäiskinkerit TVO:n tapaan

ilmoitus

Osakunta toivottaa Turkuun iloista pääsiäisenviettoa. Ensin kiirastorstaina grindcorea, sitten pitkänäperjantaina heviä ja pääsiäislauantainakin heviä.

Pääsiäissunnuntaina TVO:lla mässäillään ja ylensyödään. Mutta kuka ratsastaakaan aasilla TVO:lle? Ilmoittautumisohje ja suunnitelmia keskustelupalstalla.

Kimmo, 17.3.2009

Tiedoksi tupakoitsijoille

Hauttis tupakoi

Tupakan myynti TVO:lla päättyy 1.4.2009 alkaen. Tupakan myynti muuttuu silloin luvanvaraiseksi. Myyntiluvat puolestaan on hinnoiteltu siten, että yksittäisen pienen myyntipisteen ei kannata hankkia lupaa. Siispä huhtikuun alusta täytyy muistaa varata riittävän monta röökiaskia mukaan, kun lähtee osakuntaan.

Kimmo, 14.3.2009

Turun yliopiston kikkerimestaruusturnaus 2009

turnausjulkka

Keskiviikkona 25.3.2009 kamppaillaan TVO:lla neljättä kertaa Turun yliopiston kikkerimestaruudesta. Kyseessä on perinteiseen tapaan kaikille avoin nelinpeliturnaus.

Lisäkysymyksiä keskustelupalstalla.

Kimmo, 3.3.2009

Flipperikiima

sinne missä peluri ei ole ennen käynyt

Flipperikulttuuri palasi Turkuun vuosien tauon jälkeen! TVO hankki Star Trek: The Next Generation -flipperin. Laite on ikäänsä nähden erinomaisessa kunnossa ja osakuntalaiset korjannevat loputkin pikkuviat tuota pikaa.

Pelaaminen maksaa 50 senttiä per peli. Eurolla saa kolme pelivarausta.

Katso myös

Kimmo, 8.2.2009

TVO:n 81. vuosijuhla 7.3.2009

punssi tulee

Osakuntamme juhlii vuosipäiväänsä saakka alkaen lauantaina 7. maaliskuuta. Juhlapaikkana toimii Turun upseerikerho. Gourmet-herkkuja ja rehellistä viinaa jäsenille 45e, muille 55e. Holiton onpi viistoista euroa halvempi. Puhetta, laulua, railakkuutta, komeita naisia ja kauniita miehiä. Juhlapuheen pitää maaherra Rauno Saari.

Ilmoittautuminen on käynnissä osakunnan ilmoitustaululla tai sähköpostitse osoitteeseen . Lisätietoa odotettavissa keskustelupalstalle.

Lode 19.1.2009

Neue und Alte V.S.O.P

Pää-äänenkannattaja ilmestyi jälleen tauohkon jälkeen! Lisäksi arkiston kätköstä, uusinta tekniikka käyttäen, tarjolla myös vsop 1/1990.

Kimmo, 12.1.2009

TVO-adressiin yli 5000 allekirjoitusta

Cur!AP luovuttaa adressin Mikkolalle.

Turun ylioppilastalojen omistaja Turun ylioppilaskyläsäätiö (TYS) on edelleen aikeissa muuttaa osakuntaa vuodesta 1956 palvelleen tilan pyöräkellariksi ja pesutuvaksi Yo-talojen peruskorjauksen yhteydessä toukokuussa 2010. Yhteensä 5017 henkilöä allekirjoitti adressin TVO:n säilyttämiseksi. Allekirjoittajat vaativat Yo-talo C:n perinteikkään osakuntatilan säilyttämistä ja ajanmukaisen suunnitelman laatimista tilan peruskorjaamiseksi.

TVO:n kuraattori Anna Puukka luovutti adressin kauttaan aloittavalle Turun kaupunginvaltuustolle maanantaina 12.1.2009. Adressi on jo aiemmin luovutettu TYS:n valtuuskunnalle ja Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) edustajistolle. Enemmistö TYS:n valtuuskunnan jäsenistä on Turun kaupungin valitsemia ja huomattava osa TYY:n edustajiston valitsemia.

Lisätietoja TVO:n lehdistötiedotteessa 12.1.2009.
Adressin internetosio on luettavissa osoitteessa http://org.utu.fi/tyyala/tvo/adressi/.

Kimmo, 11.1.2009

Synkkyyttä pimeyteen

kunnalliskodin seinänäkymä

Kunnallisgalleriassa näkymiä Sami Ollankedolta ja Otto Turtoselta 10.1.2009 alkaen.

Kimmo, 11.1.2009

Etusivu ennen vanhaan

Katso etusivuarkistosivua!

Valid HTML 4.0!
Valid CSS!

Informaatiovuo osakunnasta: tilaa tvoaktiivi-sähköpostilista!

☆ ☆ ☆

Lähtisitkö mukaan? Tee ja tue: kannatusjäsenyys kaikille, opiskelijoille varsinainen tai ulkojäsenyys.

☆ ☆ ☆

Osakuntaravintola on esteetön! (Yläkerran sauna- ja kerhotiloihin kulku valitettavasti vain rappusia pitkin.) Tervetuloa!