"Jos haluat hauskaa, (3-60 min/varvi) iske mies. Jos haluat hauskaa pidempään, (0.5-12 h/plo) osta kossu."
MK

Oraakkeli jäniksen hahmossa

Uusi alku Uudella Teviksellä

Kimmo, 13.12.2010

Joulu osakunnassa

Talvikikkeriä 2006

TVO:lla on jouluisin köyhien ja kodittomien osakuntalaisten juhlapyhien vastaanotto. Vauraampien ylitsepursuavista jouluruokapöydistä liiennee murusia osakuntaankin.

Ohjelmassa on pelejä, leikkejä ja audiovisuaalia esityksiä läpi jouluaaton ja -päivän. Pipariakin saanee. Omat eväät varmistavat jouluilon. Kodikkaat osakuntalaiset ja TVO:n ystävät ovat myös tervetulleita kunnalliskotiin.

Kimmo, 29.11.2010

TVO:n pikkujoulu 2010

Havainto Joulupukista
Vuonna 2009 osakuntalaiset olivat Joulupukin mukaan oikein kilttejä.

TVO:n pikkujouluja vietetään aina 5. joulukuuta. Ohjelma on perinteinen: joulunäytelmä, joulupuuro, mässäily ja pyöriviä levyjä. Joulupukki lupasi viime vuonna saapua jälleen, jos olemme ystävällisiä toisillemme ja vieraille sekä jatkamme TVO:n toimintaa koko kaupunkia ilahduttavalla tavalla.

Juhla on nyt sikäli erikoislaatuinen, että ensimmäistä kertaa yli 50 vuoteen se järjestetään Turun ylioppilastalon ulkopuolella. Käytännössä eroa aiempiin pikkujouluihin koituu ainakin siitä, että lämpimän ruuan määrä on aiempaa rajallisempi. Mässäilyä se ei estä: osakunnan kokkikerho vastaa haasteeseen laittamalla niin hyvää ruokaa, että se maistuu kylmänäkin. Perinteiseen Mooseksen sanaa halveksuvaan tapaan tarjolla on myös joulukinkkua. Tänä vuonna peräpäänsä menettivät sukupuolineutraalit possut Risto-Liisa ja Keijo-Annikki.

Tilaisuus alkaa kello 19. Osallistumismaksu on 5 euroa. Jos paikalle saapu aiemmin, voi auttaa juhlajärjestelyissä. Tervetuloa!

Kimmo, 10.11.2010

TVO:n seniorijuhla 2010

Vanhan TVO:n tunnelmia

Osakunnan seniorijuhlassa nuoret ja vanhat osakuntalaiset juhlivat yhdessä. TVO:lla on nyt käynnissä työrupeama juhlintaa edeltävissä osakuntatilojen kohennustalkoissa. Itse juhla järjestetään lauantaina 20.11.2010 kello 19.00 alkaen.

Tänä vuonna perinteikäs tapahtuma poikkeaa vuodesta 1987 toteutetusta jatkumosta sikäli, että TVO:n tila-asiatilanteen vuoksi juhlinta alkaa ravintola Turun Upseerikerhon tiloissa, jotka sijaitsevat uusien osakuntatilojen lähistöllä osoitteessa Kaivokatu 12. Siellä juhlan pöytäosuuden aikana ohjelmassa on odotettavissa tuttuun tapaan helkkyvää laulua, mässäilyä, taidetta sekä osakuntalaisten puheenvuoroja. Pöytäosuuden jälkeen juhla jatkuu osakunnassa.

Ilmoittautuminen juhlaan on käynnissä. Vain nopeimmat ehtivät ilmoittautumaan, sillä juhlapaikkaan mahtuu ainoastaan 55 henkilöä. Ohjeet ilmoittatumiseen, juhlamenu ja lisätietoja on saatavilla TVO:n nettipalstalla. Vaikka pääjuhlaan ei mahtuisi, on jatkoille osallistuminen kuitenkin mahdollista.

Kimmo, 21.10.2010

TVO:n syyskokous 2010

TVO:n hallitus kutsui sääntömääräisen syyskokouksen koolle osakuntaan maanantaiksi 8. marraskuuta. Kokouksessa valitaan osakunnan virkailijat vuodeksi 2011 sekä kuraattori tulevalle kaksivuotiskaudelle.

Tila-asioista juontuvat mullistukset vaikuttavat myös syyskokoukseen. On mahdollista, että neuvottelut uudesta tilaratkaisusta johtavat päätösehdotukseen syyskokoukseen mennessä. Osakunnan toiminta on muutosmyllerryksessä. Sen vuoksi lienee tarpeen myös tarkastella vakiintuneiden osakunnallisvirka-, toimikunta- ja työryhmäjärjestelyjen sopivuutta tulevaan tilanteeseen. Toimintasuunnitelman ja talousarvion laadintaan sisältyy väistämättä paljon epävarmuustekijöitä.

Ehdotus kokouksen työjärjestykseksi julkaistaan myöhemmin nettipastalla. Se on myös oiva paikka esitysten esillepanoon ennen kokousta.

Kimmo, 6.10.2010

Milloin Uusi TVO on valmis?

Osakuntatilan remontti etenee vähitellen ja huoneisto muuttuu jatkuvasti paremmaksi. Perjantaina 8. lokakuuta kello 19 remonttikerho järjestää suunnittelukokouksen. Mitä kaikkea haluamme tehdä? Mikä miellyttää esteettisesti? Rakentaako keittiö, teatteri, luentosali, disko tai bänditreenihuone? Mikä olisi hankkeiden toteutusjärjestys? Eräs käytännöllinen aikataulutavoite muodostuu siitä, että tilan soisi olla juhlakunnossa, kun TVO:n vuotuisia seniorijuhlia vietetään 20. marraskuuta.

Uusi osakuntatila poikkeaa melkoisesti Vanhasta TVO:sta ylioppilastalo C:ssä. Yhteistä on se, että TVO toimii historiallisesti arvokkaassa rakennuksessa. Erik Bryggmanin suunnittelema elegantti klubihuoneisto vaihtui 1800-luvun lopulla valmistuneisiin teollisuussaleihin. Se antaa uusia mahdollisuuksia, sillä nyt kukaan ei hyppää niin ylös, että löisi päätään kattoon. Rakentaisimmeko siis tiloja urheilukerhoille?

Jo ennen suunnittelukokousta tiedämme, että lähiaikojen työ on pintaremontointia, jolla osakuntatila rakennetaan toimivaksi ja miellyttäväksi. Suurimittaisia tai hintavia töitä ei ole mielekästä toteuttaa nyt, sillä koko rakennus peruskorjataan lähivuosina. TVO:n ehostus tapahtuu perinteiseen tapaan itse tehtynä. Jos rakennusaskareet ovat entuudestaan vieraita, nyt on hyvä aika opetella osaavassa seurassa. Tervetuloa!

Kimmo, 21.9.2010

TVO-dokumentin julkaisu lähestyy

Miten legendat syntyvät? Vastausta voi etsiä kahdesta tekeillä olevasta TVO-dokumenttifilmistä, joista ensimmäisenä pääsemme tunnustelemaan Turun taideakatemian kuvausryhmän joulukuussa 2010 julkaistavaa elokuvaa.

Kimmo, 13.9.2010

Uuden TVO:n päivystysneitsyys meni

älä sijoita turhaan valkaisuun.
Kahvin asianmukainen keittäminen on yksi keskeisimmistä päivystysopillisista paradigmoista.

TVO päivysti ensimmäistä kertaa uudessa osoitteessa. Civis K. Häkkinen avasi huoneiston kaikkien nautittavaksi ja hyödynnettäväksi nyt uudistettuna ajankohtana kello 14-16. TVO päivystää jälleen maanantaista perjantaihin lomapäiviä lukuun ottamatta.

Toimeliaisuus lisääntyy viikon jatkuessa. Tiistaina 14.9. TVO:n tilatyöryhmä kokoontuu taas kesän jälkeen, eikä tavoite ole vaatimaton: pitäisi vastata kysymykseen minkälainen on tulevaisuuden osakuntatila. Illemmalla penkkiurheillaan jalkapallon äärellä.

Torstaina 16.9. osakuntalaiset kokoontuvat kerhoiltaan viihdemielin pelien, urheilun ja leikkien pariin. Perjantaina 17.9. keskitytään työhön ja ahkerointiin. TVO:n remonttikerho jatkaa osakuntatilan perustoimintojen rakennustyömaata.

Kimmo, 9.9.2010

Uusi alku

Uusi lukuvuosi alkoi ja syksy käynnistyy TVO:lla. Rankasta festivaalikeväästä ja muuttourakasta on toivuttu kesällä, ja osakunnassa palataan vähitellen kerhoaskareisiin.

Perinteistä kerhotorstaita vietettiin pelien äärellä jo 2.9. ja jatkoa seuraa jälleen tänään. Lauantaina 11.9. avataan Uuden TVO:n grillauskausi, mikäli olosuhteet sen sallivat.

Osakuntatila kohentuu vähissä erin. Remonttikerho jatkaa työtä jälleen perjantaina 10.9. ja odotettavissa on entropian hetkellinen väheneminen siirryttäessä kohti entistä ehompaa osakuntatilaa. Ohjelmassa on ainakin Vanhalta TVO:lta tuttujen Panu Tyhtilän lännenvillitysten uudelleensijoittelu. Ehkäpä seuraavaksi rakennetaan disko.

Päivystykset alkavat maanantaina 13.9. uudistetulla päivystysajalla: nyt päivystetään kello 14-16 tuttuun tapaan maanantaista perjantaihin. Sään suosiessa voimme olla pihalla kahvilla.

Kimmo, 9.3.2010

Etusivuarkisto

Tältä etusivu näytti ennen vanhaan:

  • Kevät 2010 Lopunaikojen kurimus.
  • Talvi 2010 Ensin 50 vuotta täysillä, sitten loppukiriin.
  • Syksy 2009 Maan alla tapahtuu. Lopunajan merkit ovat nähtävissä.
  • Kevät 2009 Vilkas kulttuurikevät tulevan ahdingon varjostamana.
  • Vuosi 2008 TVO:n tila-asiaepävarmuus täsmentyi.

Valid HTML 4.0!
Valid CSS!

Informaatiovuo osakunnasta: tilaa tvoaktiivi-sähköpostilista!

☆ ☆ ☆

Lähtisitkö mukaan? Tee ja tue: kannatusjäsenyys kaikille, opiskelijoille varsinainen tai ulkojäsenyys.

☆ ☆ ☆

Osakuntaravintola on esteetön! (Yläkerran sauna- ja kerhotiloihin kulku valitettavasti vain rappusia pitkin.) Tervetuloa!