"Traditiolle käy niin kuin entisen tytön maineelle: jos se kerran otetaan puheeksi, niin se on jo mennyttä."
Johanna

Oraakkeli jäniksen hahmossa

TVO 2011 – kätkettyä kulttuuria

Toimittajatonttu 2.12.2011

TVO:n perinteikäs pikkujoulu 5.12.2011

Joulupukki Vanhalla Teviksellä.

Osakunnassa juhlitaan pikkujoulua tuttuun tapaan maanantaina 5. joulukuuta kello 19 alkaen. Ohjelmaan sisältyy vinha joulunäytelmä, piparia sekä joulupöydän herkullisia antimia, jotka TVO:n kokkikerho ahkeroi. Jos haluat uuni tai pata kuumana osallistua jouluvalmisteluihin, tule mukaan ja kysy niksit emänniltä.

Osakunta kutsui Joulupukin mukaan juhlaan. Hän vastasi aikovansa pistäytyä, kunhan vaan ei unohtaisi joulukiireiden keskellä, sillä viime vuosina on Joulupukin mukaan ollut aina ilo käydä TVO:lla. Joulupukki kehoitti kuitenkin hajamielisyytensä varalta kutakin osallistujaa tuomaan paikalle lahjapaketin, sillä jos hän itse myöhästyisi, saattaisi Nuuttipukki pitää lahjat itsellään, ja toisaalta Pyhä Nikolaus veisi ne kiltteyspäissään vähäosaisille lapsille.

Juhlaan osallistuvilta peritään viiden euron maksu, jonka voi suorittaa juhlapaikalla.

2.12.2011

TVO-dokumenttielokuvan ensi-ilta 3.12.2011

Elokuva Tevistouhuista

Mitä tapahtuu, kun 60 tuntia kuvamateriaalia ja valtava määrä informaatiota tiivistetään 35 minuutin paketiksi TVO:n rockklubin alusta, elosta, ilosta ja lopusta? Se nähdään lauantaina 3.12.2011 ääniä maan alta -dokumenttielokuvan ensi-illassa ML Medialiv -elokuvateatterissa. Lue lisää Tevis-Palstalta!

Nyt myös ensi-iltanäytös Helsingissä: Galleria Kingi Kongi, Vaasankatu 15, klo 18.

Ennakkotietoja lehdistössä:
Turun ylioppilaslehti 23.11.2011: Erään dokumentin tarina
Turun Sanomat 2.12.2011: Vielä kerran Tevikseltä

24.10.2011

TVO:n seniorijuhla 2011

Osakunnan nuoriso ja seniorit juhlivat perinteikkäästi yhdessä Teviksellä lauantaina 19.11.2011. Juhlaohjelmaan kuuluvat tuttuun tapaan mässäily, puhetaide sekä yhteislaulu, joiden jälkeen tanssitaan aamuvarhaiseen saakka.

Ilmoittautuminen juhlaan on jo käynnissä ja ilmoittautumisaikaa jatkuu perjantaihin 11. marraskuuta saakka. Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet ovat saatavilla juhlakutsussa Tevis-Palstalla.

28.9.2011

Kikkerijamit 8. lokakuuta 2011

Turun ylioppilaslehden juhlaviikolla 3.-9.10.2011 tapahtuu TVO:lla monenmoista. Lauantaina 8.10. kello 16 alkaen TVO:lle perinteikkäät kikkeriturnaus ja jamit yhtyvät. Pelit alkavat noin kello 18. Lisätietoa Tevis-Palstalla.

Keskiviikko 5.10. puolestaan vietetään runollisen poikkitaiteellis-perfomatiivisen kulttuuritarjonnan parissa, löydä UOMA-runoklubi.

Kimmo, 19.6.2011

Kesäaukiolotila

Onko TVO avoinna? Pääseekö sisään? Perinteinen keino on soittaa ja koittaa, 2330255, ehkä joku vastaa, mutta ei välttämättä aivan heti. Ulko-ovea pidetään lukittuna, vaikka osakuntalaisia olisi läsnä, jos heidän toimeliaisuutensa estää samanaikaisen kulunvalvonnan.

Myös Internet-teknologia saattaa olla avuksi osakunnan aukiolotilanteen setvimiseen: Tevis-Palstalle päivitellään toisinaan läsnäolotilannetta. Varma keino sisäänpääsyyn on sopia asiasta avaimenhaltijan kanssa.

Kimmo, 26.5.2011

TVO:n kuudes perinteinen syysperformanssifestivaali

Vaakunaote

Tuleva viikonloppu on performanssitaiteen juhlaa. TVO:lla järjestetään perinteiseen tapaan keväinen syysperformanssitapahtuma lauantaina 28. toukokuuta kello 19 alkaen. Tilaisuuden ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan totuttuun tapaan sen tapahtuessa. Jo klassikoiksi muodostuneita tuttuja performanssitaiteilijoita on jälleen mukana, eikä ole mahdotonta, etteikö vielä mukaan mahtuisi tai tempaistaisi uusiakin.

Tällä kertaa ennenkuulemattoman esityksen tekevät melkoinen ja Jouka. He esittävät junaratamusiikkia: lasten junarata saa kyytiä kokeellisen musiikin välineenä. Illan musiikkigenret ovat ainakin experimental electronics, rhytmic noise, ambient techno sekä IDM, kuvallis-valollista esitystä unohtamatta. Sama kaksikko on aiemmin toiminut toisenlaisissa pyrinnöissä nimellä Kings Of Kaivinkone.

Tervetuloa performanssin pariin, voit nauttia seurasta ja omista eväistä! Saman iltana osakunnassa seurataan myös lähetystä jalkapallon Mestareiden liigan finaaliottelusta. Lisäinformaatiota on luettavissa Tevis-palstalla.

Kimmo, 26.5.2011

Lopunajan sivut

Mobile-ilmoitus

Aiemmin osoitteessa www.loppu.fi esillä olleet Lopunajan festivaalien nettisivut ovat nyt esillä ja arkistoituna TVO:n nettisivuilla, ks. http://org.utu.fi/tyyala/tvo/loppu/.

Kimmo, 26.4.2011

Flora-risteily 2011

Aurajoella aikanaan

Kukan päivän juhlinta on eräs pitkäaikaisimpia perinteitä Turun yliopistossa. Ylioppilaskunta järjesti ensimmäisen purjehduksen 13.5.1923 Pikku-Pukkiin, minkä jälkeen matkalle on suunnattu moniin kohteisiin Saaristomerellä, muun muassa Maisaareen ja Korppoon Lohmiin. Vuoden 1945 poikkeuksellisissa olosuhteissa retkeiltiin maitse Tuorlan kartanoon. Viime vuosikymmeninä kohteeksi on vakiintunut Vepsä, jossa sijaitsevalta Airiston korkeimmalta kalliolta avautuvat avarat maisemat ja jossa on käytettävissä Turun kaupungin leirintäalueen mukavuuksia.

TVO järjestää jälleen Kukan päivän kunniaksi Flora-risteilyn yhteistyössä TYY:n kanssa. Vesille lähdetään tänä vuonna lauantaina 14. toukokuuta Aurajoen rantamilta kello 11 ja Turkuun palataan noin kello 19. Risteilyn ohjelmaan kuuluvat luonnollisesti maakuntalaulumme ja Maamme-laulu, joka kantaesitettiin Floran päivänä 13.5.1848. Totuttuun tapaan Vepsässä nautitaan myös keväisen luonnon antimista, herkutellaan piknikillä ja urheillaan potkupallo-ottelu eri koulukuntaisten joukkueiden kesken.

Tänä vuonna risteilyn osanottajamäärä on rajoitettu johtuen kohonneista venekustannuksista, joiden vuoksi useiden lähtöjen järjestäminen ei ole mielekästä. Siksi paikka kannattaa varata ajoissa. Myös osallistumismaksu tulee suorittaa ennen lähtöä.

Risteilyllä pukeutumisohjeena on mytsi tai ylioppilaslakki sekä osakuntanauha.

Mikko, 30.3.2011

TVO:lla tapahtuu

Juliste 2011 ekoille jameille.
7.4. muusikot soittavat vapaasti ja yhdessä.

Juliste Fire Inside -dokkarinäytökselle.
9.4. valkokankaalle heijastetaan räminäkulttuuriaiheista kuvastoa.

Kimmo, 22.2.2011

TVO:n 83. vuosijuhla 5.3.2011

TVO juhlii vuotuiseen tapaan hilpeästi ja arvokkaasti lauantaina 5.3.2011. Pääjuhlaa vietetään TLKS:n juhlahuoneisto Tivolissa kello 19.00 alkaen, minkä jälkeen Uudella TVO:lla tanssitaan Soul Redemption Bandin tahdittamana.

Hauttis puhuu kunnianauhan saatuaan.
Akateemiseen juhlaan kuuluvat akateemiset kunniamerkit.

Vuosijuhlaesitelmän pitää inspehtori Timo Soikkanen. Hän esittelee C.G.E. Mannerheimin matkoja julkisuudessa niukalle käsittelylle jääneisiin kohteisiin. Saanemme kuulla millainen asiakas Mannerheim oli bordellissa. Sanataide ei rajoitu perinteisiin puheisiin: juhlaesiintyjänä kuulemme runoilija Otso Helasvuota.

Ilmoittautumisaikaa on vielä hieman jäljellä, viimeinen ilmoittautumispäivä on torstai 24. helmikuuta. Nyt on toimittava viivyttelemättä. Juhlamenuvaihtoehdot, ilmoittautumisohje ja muuta perinneinformaatiota on luettavissa Tevis-Palstalla. Ks. myös viime kevään vuosijuhlatunnelmia nettigalleriassa.

Kimmo, 16.2.2011

TVO:n tukisäätiön stipendit 2011

Jälleen on se aika vuodesta, kun jokaisen yhteisosakunnallisissa pyrinnöissä osakunnan hyväksi ahkeroineen jäsenen on aika muistella tekosiaan ja kirjata ne stipendihakemukseen. TVO:n tukisäätiö myöntänee perinteiseen tapaan stipendeiksi 2000 euroa, jonka jaosta päättää syyskokouksen valitsema stipenditoimikunta.

Hakuaikaa on tiistaihin 1.3.2011 klo 16.00 saakka. Vapaamuotoiset hakemukset tulee toimittaa TVO:lle niille tarkoitettuun kirjekuoreen tai lähettää toimikunnalle sähköpostitse. Stipendit jaetaan TVO:n vuosijuhlassa lauantaina 5.3.2011. TVO:n toimistossa on nähtävissä stipenditoimikunnan mappi, johon talletetuista aiemmista hakemuksista ja päätöksistä voi halutessaan ottaa mallia menestyksekkään hakemuksen laadintaan.

Keskeisin jakokriteeri on osakunta-aktiivisuus. Siksi henkilökohtainen osakunnallistoimintahistoria kannattaa eritellä perusteellisesti. Kattava luettelo jakopäätösten perusteista on luettavissa TVO:n stipendinjakoperustetoimikunnan mietinnöstä, jota on sovellettu vuodesta 2003 alkaen.

Lisätietoja ja ohjeita on luettavissa keskustelupalstalla.

Kimmo, 10.1.2011

TVO:n kevät

Kevät 2011 eroaa TVO:lla edellisestä keväästä kuin päivä yöstä. Vanhan TVO:n tuttuus, turvallisuus ja jatkuvuus pysyvät muistoissamme. Tulevaisuuden osakuntaa voidaan suunnitella ja spekuloida. Osakunnalliselämänmeno etenee viikko kerrallaan, monien mahdollisuuksien ja suuren epävarmuuden siivittämänä.

Uusi Tevis sinipunaisessa sävyssä.
Uusi tila, uusi meininki.

TVO voi edistää Turun kulttuurielämää monella tavalla. Tarvitaan kohtaamisia. Uuden TVO:n kalenterissa on tätä kirjoitettaessa yhä runsaasti vapaita päiviä. Turun tilaongelmien kanssa tuskailevat taiteilijat ja osakunnan kerhotoiminta pystynevät saman katon alla yhtymään yllättävin, iloisin ja kokeilullisin tavoin.

Sellaista valmiiksi hioutunutta kokonaisuutta, jolla Vanhalla TVO:lla järjestettiin satoja tapahtumia, ei toistaiseksi ole. Asiat järjestellään tapahtuma kerrallaan. Järjestelyistä voi keskustella ohjelmapäällikkö Maire Rytkösen kanssa. Sama laitteisto on edelleen käytettävissä ja samat osaajat ovat yhä tavoitettavissa.

Mitä Uudella TVO:lla voi tehdä? Katto on korkealla, joten nyt on tilaa jonglöörata tai urheilla. Anniskeluluvattomuus muuttaa aukioloaikatilanteen: 24 h-TVO voi toimia osana kulttuuritapahtumia. TVO:n elokuvateatteri on palvellut jäsenistöä ja urheilun ystäviä. Pomppulinnasta haaveillaan. Avantouintikerho kokoontuu meren rannalla. Paikallisiin populaarikulttuuri-ilmiöihin keskittyvä Studia generalia -sarja kuultaneen osakunnassa. Sanoille ja graafiselle suunnittelulle on tilaa VSOP:ssa, jonka 50-vuotisjuhlanumero ilmestyy keväällä. Kuvataiteilijalle tarjolla on paljasta pintaa.

Vuonna 2011 saamme kurkistaa Vanhan TVO:n tunnelmaan, kun TVO-dokumenttielokuva ja Lopunajan festivaaleista kertova dokumenttisarja valmistuvat. Se, miten ensi-iltoja juhlistetaan, on toistaiseksi yllätys.

Kimmo, 10.1.2011

Etusivuarkisto

Tältä etusivu näytti ennen vanhaan:

  • Syksy 2010 Uusi alku Uudella TVO:lla.
  • Kevät 2010 Lopunaikojen kurimus.
  • Talvi 2010 Ensin 50 vuotta täysillä, sitten loppukiriin.
  • Syksy 2009 Maan alla tapahtuu. Lopunajan merkit ovat nähtävissä.
  • Kevät 2009 Vilkas kulttuurikevät tulevan ahdingon varjostamana.
  • Vuosi 2008 TVO:n tila-asiaepävarmuus täsmentyi.

Valid HTML 4.0!
Valid CSS!

Informaatiovuo osakunnasta: tilaa tvoaktiivi-sähköpostilista!

☆ ☆ ☆

Lähtisitkö mukaan? Tee ja tue: kannatusjäsenyys kaikille, opiskelijoille varsinainen tai ulkojäsenyys.

☆ ☆ ☆

Osakuntaravintola on esteetön! (Yläkerran sauna- ja kerhotiloihin kulku valitettavasti vain rappusia pitkin.) Tervetuloa!