Turun yliopistossa kehitetyssä modernin kvanttifysiikan haastavassa diskreetissä aikajatkumoteoriassa ajan pienin mahdollinen yksikkö on yksi Sedig.
Määritelmä: Yksi Sedig on aika, joka kuluu sillä välin, kun 1) asiakysymyksistä neuvottelu ei enää ole liian varhaista, ja 2) neuvottelu ei vielä ole liian myöhäistä.

Oraakkeli jäniksen hahmossa

TVO 2013 – tie uuteen päivään

Kimmo & Maria 12.11.2013

TVO:n Seniorijuhla 2013

Tämä kuva on vuosijuhlasta 2010, sielläkin on kiva meininki.

TVO:n perinteistä Seniorijuhlaa vietetään vuosittain marraskuun loppupuolella. Juhlassa sekä osakunnassa opiskeluaikansa viettäneet osakuntaseniorit että nuoren sukupolven osakunta-aktiivit kokoontuvat yhteisen pöydän ääreen nauttimaan buffet-pöydän rasvaisia ruokia ja kuulemaan ja lausumaan runsaita puheita. Maakuntalaulu raikuu, samoin rock'n'roll.

Tänä vuonna juhlapäiväksi on valittu lauantai 23.11., ja tulevienkin vuosien juhlapäivät on jo valittu, ja ne ovat nähtävissä Tevis-Palstalla. Vuoden 2013 juhliin ilmoittautumisaikaa on jäljellä enää maanantaihin 18.11. saakka. Katso ilmoittautumisohjeet täältä.

Hauttis 18.10.2013

Sitsi- tai pikkujoulutilaa vailla?

Kuva juhlakattauksesta, kuvaaja Tomi Hautakangas

Hei, arvoisa alayhdistyksen edustaja. Olisiko kiva järjestää sitsit tai pikkujoulut, mutta sopivasta tilasta on puutetta? TVO:lla eli Turun yliopiston varsinaissuomalaisella osakunnalla on tarjota käyttöönne mukautuvat OPM-tilat avaimet käteen periaatteella Turun keskustassa (Ursininkatu 8 E). Tilojen yläkerrassa on osakunnan toimisto. Alakerrassa on kaksi toisiinsa yhteydessä olevaa salia, joista pienempäänkin mahtuu mukavasti 60 iloista sitsaajaa pöytäjuhliin syömään ja juomaan. Suuremmassa "kahden kerroksen" salissa on esiintymislava ja äänentoistolaitteistot. Molemmat salit voidaan koska tahansa yhdistää, jolloin tilat venyvät yli puolentoistasadan bilettäjän tarpeisiin. Osakuntatiloissa on tilava keittiö, jossa on hyvä kokkien hääriä. Ovensuusta löytyy narikka ja säilytystilaa. Vessat tietysti kaikille sukupuolille: naisille ja miehille alakerrasta ja järjestäjien käyttöön unisex-wc yläkerrasta osakunnan toimiston yhteydestä. Keittiössä on hella, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, vedenkeitin, kaksi jääkaappia omille juomille ja ruoillle sekä riittävästi laskutilaa. Tiskikonetta ei valitettavasti ole, mutta tiskipöytiä on kaksi. Musikaalisia opiskelijoita ilahduttaa pro-luokan äänentoistolaitteisto (Nexo PS-8) bändi- tai dj-käyttöön sekä asiaankuuluvat Technicsin lp-vitkuttimet sekä piano. Tavallisesti tilan käyttäjät siivoavat tilan käytön jälkeen, ja sitä varten käytettävissä on toimivaa tekniikkaa, kuten vesi-imuri ja perussiivousvälineet. Juhlien järjestäjien tavaroita varten on yläkerrassa runsaasti säilytystilaa itse juhla-aikaa pidemmillekin jaksoille. Aikatauluista voi sopia joustavasti. Tavallisesti tehdään niin, että avaimet saa käteen esimerkiksi kello 14.00, ja ne palautetaan seuraavana päivänä samaan aikaan, vaikka yhteistoiminnasta sovitaankin aina erikseen. Jos pippaloita seuraavana päivänä osakuntatilassa ei ole tapahtumia, aikaa siivoukseen ja tavaroiden poisroudaukseen on enemmän. Kaikki laskutus tehdään päivä- ja tilaisuuskohtaisesti. Hinnat riippuvat myös tilaisuuden osallistujamäärästä, joten muutaman kymmenen hlön maanantai-illan tilaisuuden saa jo melkein ilmaiseksi. Joka tapauksessa luvalla sanoen: halpaa on!

Kysykää lisää, olkaa yhteydessä osakuntaan, katsokaa kalenteristamme vapaita päiviä, ja sanokaa ihmeessä, mitä tekisi mieli tehdä. Kaikki on periaatteessa mahdollista. TVO:n kiinteistö- ja äänimies T. Hautakangas vastaa ilomielin osakuntatiloja koskeviin kysymyksiinne, sähköposti merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki. Kaikenlaisia rientoja voi suunnitella myös yhdessä TVO:n hallituksen kanssa.

Kimmo 17.4.2013

Flora-risteily 2013

Iloinen tunnelma, lämmin mieli. Flora 2011. Kuvaaja Jani Vehkaperä.

On kevättä ilmassa, ja osakuntalaiset lähtevät perinteiseen tapaan kurssiensa jälkeen merelle. Jos aiempien vuosikymmenien merkit pitävät paikkansa, luvassa on kevätkukkia, grilliherkkuja, urheilullista potkupalloa, Airiston raikasta ilmaa ja liplattelevia aaltoja, paahtavaa aurinkoa, hilpeää seuraa, arvokkaita lauluja ja komeita näkymiä. Tänä vuonna Flora-risteily järjestetään lauantaina 11.5. tuttuun tapaan Aurajoen rantamilta Vepsään ja takaisin. Lähtö tapahtuu kello 11.00 Läntinen rantakatu 37:n kohdalta, ja Turkuun palataan iltaseitsemältä.

Risteilylle lähdetään viime vuosina tutuksi tulleella M/S Janinalla, johon mahtuu 78 matkustajaa. Koska tilaa on rajatusti ja lähtöjä vain yksi, onkin varminta ilmoittautua risteilylle hyvissä ajoin etukäteen, mikä edellyttää risteilymaksun suorittamista osakunnan tilille viimeistään 6.5.2013. Katso tarkat ilmoittautumisohjeet ja lisätietoja Tevis-Palstalta. Tänä vuonna kustannus on 20 euroa aikuisilta ja 10 euroa lapsilta.

Tervetuloa! Ota mytsi tai yo-lakki päähäsi, omat eväät ja laulut matkaan ja kaverit kyytiin.

Maria 25.2.2013

Vuosijuhla!

TVO:n 80. vuosijuhlintaa

Juhlamieli on jälleen riemuisa, kun juhlistetaan TVO:n 85:ttä vuosipäivää lauantaina 9.3.2013 Kupittaan paviljongissa. Tuttuun tapaan nautiskellaan maittavasta ruuasta, ylitsevuotavista juomamaljoista ja ainutkertaisista puheista. Juhlapuhujana esiintyy Kauko Röyhkä. Ohjelmassa myös ansioituneiden osakuntalaisten huomioimista sekä iloisesti helkkyvää yhteislaulua. Osakuntanauhoihin sonnustautuminen kruunaa kokonaisuuden. Iltatilaisuuden jälkeen tanssitaan jatkoilla osakunnassa kunnes sauna lämpiää ja sillis kattaantuu.

Kaikki osakuntalaiset ja osakunnan ystävät ovat tervetulleita juhlistamaan TVO:n 85:ttä vuosipäivää! Ilmoittautuminen on käynnissä ja jatkuu 28. helmikuuta saakka. Ilmoittautumisohjeet ja juhlamenu löytyvät Tevis-Palstalta.

Maria 27.1.2013

Urheilu-uutisia

TVO:n joukkueella on hienot pipot.
Cives Selinin ja Salmisen tyylinäyte hyytävältä kilparadalta.

Laukaan Peurungalla on tänä viikonloppuna 25.-27.1.2013 uitu avantouinnin SM-kilpailut. Mukana edustamassa oli myös kuusihenkinen TVO:n joukkue: Laura Forsström, Mikko Forsström, Janne Hyvönen, Mikko Korhonen, Jaakko Henrik Salminen ja Kristian Selin. Lauantain kilpailuohjelmassa oli 25 metrin yksilömatka ajanotolla, sunnuntaina kisailtiin neljän hengen joukkueviestissä. Sinnikkäästä valmistautumisesta huolimatta edustajien ponnistelut eivät riittäneet viemään heitä mitaleille asti, mutta kaikki osakunnan kilpailijat pääsivät maaliin ja saivat osallistumisoikeuden vuoden 2014 MM-kilpailuihin. Paras yksilösuoritus oli civis Salmisen kymmenes sija sarjassaan. Sunnuntain viestilähtö hylättiin tuntemattomista syistä. Voittoihin eivät siivittäneet edes senior Tammelinin kutomat tyylikkäät edustuspipot osakunnan väreissä, eivätkä ne liene pitäneet päätä kylmänä.

Linkki: Avantouinnin SM-kisojen tulospalvelu.

17.1.2013

Totuus löytyy keikoilta

Keikka TVO:n hyväksi 1

Kimmo, 17.1.2013

Etusivuarkisto

Tältä etusivu näytti ennen vanhaan:

Valid HTML 4.0!
Valid CSS!

Informaatiovuo osakunnasta: tilaa tvoaktiivi-sähköpostilista!

☆ ☆ ☆

Lähtisitkö mukaan? Tee ja tue: kannatusjäsenyys kaikille, opiskelijoille varsinainen tai ulkojäsenyys.

☆ ☆ ☆

Osakuntaravintola on esteetön! (Yläkerran sauna- ja kerhotiloihin kulku valitettavasti vain rappusia pitkin.) Tervetuloa!