"Miksi polttaa tupakkia kun voi polttaa kirkon?"

Oraakkeli jäniksen hahmossa

TVO 2015 – uuden renessanssin alku

5.11.2016

Vuosi 2016 huipentuu TVO:lla

Vuoden 2016 marras- ja joulukuun keikkoja

Sekä yllämainittujen lisäksi myös perinteikäs Seniorijuhla 19.11.2016 niin nuorille kuin varttuneemmilekin osakunta-aktiiveille!

5.5.2016

Kesä alkaa TVO:lla

Touko- ja kesäkuun 2016 keikat ja tapahtumia

Ja yllämainittujen lisäksi myös mm. perinteisistä perinteisin Flora-risteily 14.5.2016.

28.3.2016

Kevät keikkuen tulevi

Huhtikuun 2016 keikat ja tapahtumia

Lisäinformaatiota keikoista ja lisää tapahtumia löydät TVO:n nettikalenterista!

5.2.2016

Teviksellä sattuu ja tapahtuu helmi- ja maaliskuussa 2016

Helmikuun ja maaliskuun 2016 keikat ja tapahtumia

Lisää informaatiota keikoista ja tapahtumista löydät TVO:n nettikalenterista!

TVO:n taikatalvi!

Tammikuun 2016 tapahtumia

Kimmo 3.11.2015

Syksy saa

Marras-joulukuun ohjelma 2015

Kimmo 27.10.2015

Ei kai kaikki ole kotona? Soita ja selvitä!

TVO:lla on jälleen puhelinnumero! Kun haluat tietää, ollaanko osakunnassa paikalla ja mikä on meininki, soita TVO:lle: 046 657 8154.

Puhelinnumeroon vastaillaan, ja yleensä aina joku tietää. Kuitenkin, jos haluat tiedustella keikkojen tai tapahtumien järjestämisasioita, ota yhteyttä sähköpostitse.

Kimmo 24.9.2015

VSOP 1/2015

VSOP 1/2015 ilmestyi

Osakunnan pää-äänenkannattaja ilmestyy jälleen säännöllisesti! Uusin lehti, suuri Avajaisnumero, on noudettavissa TVO:lta. VSOP:n perinteitä kunnioittaen tarjolla on tuhti lukupaketti osakunnan elämästä, jossa runollisuudella ja kuvallisuudella on paikkansa.

Uusin VSOP on saatavilla myös sähköisesti VSOP-arkistossa.

25.8.2015

Kuinka viettää antoisa opiskelijaelämä Turussa?

Tervetuloa TVO:lle

Kimmo 14.7.2015

Mitä tuleman pitää?

Mystinen torstai TVO:lla

Kesäaikaan osakunnan toiminta on vilkasta ja osakuntaravintola avoinna kerhokeskiviikkoisin ja terassitorstaisin sekä viikonloppuisin keikkojen ja tapahtumien mukaan. Katso tarkemmat menot ja meiningit TVO:n kalenterista.

Kimmo & Maria 27.6.2015

Helky laulu Auran rantain!

Varsinaissuomalaisten laulun ensiesityksestä tuli tänään 27.6.2015 kuluneeksi tasan sata vuotta. Sanoitus säkeisiin oli kuitenkin syntynyt jo kymmenen vuotta aiemmin Väinö Kolkkalan (myöhemmin nimimerkillä Väinö Kulo) kynästä. Teksti osallistui Helsingin yliopiston Varsinaissuomalaisen osakunnan (VSO) järjestämään runokilpailuun vuonna 1908 yhdessä 23 muun sanoituksen kanssa, mutta arvovaltainen raati, johon kuului muun muassa Volter Kilpi ja Otto Manninen, ei löytänyt kelvollista ehdokkaiden joukosta, ja virallista maakuntalaulua ei saatu valituksi.

Varsinais-Suomen nuorisoseurain liiton kesäjuhlilla Aurassa kuitenkin intouduttiin sata vuotta sitten laulamaan tätä Toivo Niemisen (myöhemmin Louko) komeaa sävellystä, joka löikin läpi ja on toiminut sittemmin yhtenä maakuntaidentiteetin keskeisistä kulmakivistä. Tekstiin on myös vaihtoehtoinen sävellys, jota tosin ei juurikaan kuule, ja siitä on hiljakkoin tehty raja-aitoja kaihtamaton pop-rap-versiokin:

Helsingin yliopiston Varsinaissuomalainen osakunta järjesti yhdessä Varsinais-Suomen liiton kanssa satavuotispäivänä kokoontumisen laulun ensiesityksen tienoilla eli Auran Koskipirtissä. Tilaisuudessa kuultiin Auran kunnanjohtajan tervehdys, kirjailija Harri Raittiin asiapitoinen esitelmä maakuntalauluista ja henkilöistä Varsinais-Suomen sävelmän takana sekä VSO:n kuraattorin puheenvuoro. Lopuksi pidettiin vapaamuotoisia puheenvuoroja maakuntalauluista ja pääsipä yksi osallistujistakin jakamaan lapsuuden traumansa Varsinais-Suomalaisten laulun esittämisestä yksin luokan edessä olemattomalla lauluäänellä. Sittemmin kertoja on tosin löytänyt monien muiden tavoin maakuntalaulannan riemun.

TVO:lla Varsinaissuomalaisten laulua on esitetty antaumuksella ja myös erilaisin versioin osakunnan juhlissa ja tapahtumissa sekä osakuntakokouksien päätteeksi. Varsinaissuomalaisten laulun sanoituksissa tuodaan esille maakunnan keskeinen merkitys Suomen historiassa, ja lisäksi sanoittaja korostaa vapauden tärkeyttä edistyksen ja hyvinvoinnin edellytyksenä. Aiemmin maakuntalaulut tulivat tutuiksi jo koulussa, mutta nykyisille sukupolville viimeistään yliopistojen osakunnissa ja ympäri maakuntaa järjestettävissä riennoissa. Virsi vapauden soi!

Kimmo 3.6.2015

Valoisia kesätunnelmia osakunnassa

TVO:n ensimmäinen anniskeluterassin baaritiski
TVO:n terassilla on täydet anniskeluoikeudet.

TVO toimii pirteästi koko kesän 2015. Viikonloput ovat täynnään musiikkia ja muita tapahtumia, ja arki-iltapäiviä vietetään hilpeästi terassitunnelmissa tai säiden ollessa epäsuotuisampia sisätiloissa.

Pääsääntöisesti osakuntaravintola on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin kello 17–23 sekä perjantaisin ja lauantaisin kello 20–02, mutta tapahtumista riippuen aukioloajat saattavat vaihdella. Kunkin tilaisuuden alkamisajankohta onkin paras tarkistaa TVO:n kalenterista. (Juhannusviikolla lomaillaan.)

Kerhokeskiviikkoina ja terassitorstaina juomien nautiskelu ei suinkaan ole ainoa ajanviete yhdessäolon ja akateemisista kysymyksistä käytävän keskustelun ohessa. Perinteisten osakunnan kerhoiltojen tapaan pelit ja leikit ovat mukana kuvioissa. Tänään 3.6. järjestettävän kerhokeskiviikon erityisteemana ovat salaliittoteoriat: kenellä on todellinen valta? Torstaina 4.6. vuorossa on Pukkitorstai: dj:t pipomikko & lippisroba & ponnarimikko soittavat sellaista punkia, että itsepäinen pässikin heltynee. Keskiviikkona 10.6. jatsit meiningit sekä yazzya, 24.6. kuolemakerhokeskiviikko, death metallia, jee jee jee! Ja heinäkuussa vastaava jatkuu. Kerhotoiminta-aloitteellisuus on aina hyväksi ja kesän ohjelma on vielä osin avoin, minkä vuoksi kannattaakin olla yhteydessä osakunnan toiminnanjohtajaan tai muihin vastuuhenkilöihin, kun visio sopivasta säpinästä syntyy.

Keikkatietoja päivitellään kalenteriin jatkuvasti, pysykää tarkkoina!

Kimmo 12.5.2015

Varsinais-Suomen puisto kuntoon!

57 Varsinais-Suomen kuntaa
Viime vuosina puisto on päässyt pöheköitymään, mutta tänä vuonna kaikki on toisin.

Torstaina 21.5. kello 14–18 Varsinais-Suomen liitto järjestää talkoot Varsinais-Suomen puiston kunnostamiseksi. Osakunta lähtee yhdessä liiton kanssa talkoisiin, joissa tavoitteena on saada puistosta jälleen viihtyisä piknik- ja telmimispaikka Aurajoen rantamille. Talkoissa ovat mukana myös Turun kaupunki ja Turun ylioppilaskyläsäätiö. Nyt puisto laitetaan siistiin kuntoon. Turun kaupunki on nostamassa puiston huoltoluokitusta, josta seuraa mm. nurmikon leikkuu aiempaa useammin.

Puisto sijaitsee Ylioppilaskylän itä- ja länsipuolen saumakohdassa Aurajoen rannalla. Varsinais-Suomen puisto perustettiin vuonna 1979. Silloin sinne istutettiin 57 tammea, yksi jokaista silloista Varsinais-Suomen kuntaa kohti. Kuntia on tänäpäivänä enää 27, ja puut ovat seisoneet paikoillaan 35 vuotta. Tammet ovat tulleet siihen ikään, että ne varjostavat mukavasti kuumina kesäpäivinä.

Paikalle järjestetään valmiiksi työvälineitä, pientä talkoopurtavaa ja juomaa. Niille, joille puiston sijainti ei ole entuudestaan tuttu, apua löytyy kartasta: alue Civiksenpolun, Kuikkulankadun, Kuraattorinpolun ja Aurajoen rantaa seuraavan kevyen liikenteen väylän välillä. Lisätietoja ja ilmoittautumisohje Tevis-Palstalla. Tervetuloa!

Talkoiden jälkeen ilta jatkuu osakunnassa kirjallisuuden parissa Spoken Word III -tapahtumassa.

Kimmo 24.4.2015

A-oikeudet

Tästä päivästä lähtien TVO:lla on jälleen anniskelulupa! Nyt meillä on myös terassi. Pidetään osakuntaravintolaa hyvänä ja soitto raikumassa.

Kimmo 8.4.2015; muokattu 6.5.2015

Perinteinen Flora-risteily 16.5.2015

Aurajoen rantamilta matka alkaa.

Floran päivän vietto vesillä on eräs pitkäaikaisimmista perinteistä Turun yliopiston opiskelijaelämässä. Tänä vuonna Flora-risteily järjestetään lauantaina 16. toukokuuta, ja matkaan lähdetään tuttuun tapaan Aurajoen rantamilta. Vaikka ennen vanhaan risteilyllä suunnattiin kauas saaristoon, on viime vuosikymmeninä tavaksi muodostunut piknikpäivän vietto Vepsän saaressa Airiston pohjoispäässä. Näin on mahdollista palata samana päivänä illan tullen keväisen kaupungin hektiseen elämään, ja matka on saatu hyvin sopivaksi niin nykyajan nuorisolle, osakunnan senioreille kuin lapsiperheillekin.

Kukanpäivänvietto on ylioppilaiden perinteinen juhla, jossa on sonnustauduttu ylioppilaslakkiin, jota tavattiin käyttää koko kesän ajan. Kyseisenä päivänä vuonna 1848 kantaesitettiin Maamme-laulu, ja siitä asti sen laulanta on kuulunut päivän ohjelmaan. TVO:lla asiat tapahtuvat usein omanlaiseen tapaan, ja niinpä päähineeksi onkin paras asettaa TVO-mytsi, jos sellaisen käyttöön on mahdollisuus, ja muistaa myös Varsinaissuomalaisten laulun kulku erittäin tarkasti.

Futista Vepsässä.

Perillä Vepsässä keskitytään uinnin ja raittiin meri-ilman sekä mässäilyn ohessa myös urheiluun jalkapallo-ottelussa. Vaikka mantereella keli vaikuttaisikin kehnohkolle, vesillä on useimmiten aurinkoista, ja saari tarjoaa monin paikoin suojaa kaikenlaisissa keleissä. Matkaan lähdetään, jos vain sää sallii laituriin kiinnittymisen. Aluksenamme toimii aiempien vuosien risteilyillä tutuksi tullut M/S Janina.

Tänä vuonna Flora-risteily järjestetään yhteistyössä SHO:n, SKO:n ja TPO:n kanssa. Ilmoittautumisohjeet ja lisätietoa saa Tevis-Palstalta. Laivassa on tilaa rajoitetusti, ja siksi onkin varminta ilmoitttautua joutuin!

Kimmo 19.2.2015

TVO:n 87. vuosijuhla

Lippu saapuu.

Osakuntalaiset ja osakunnan ystävät kokoontuvat perinteiseen tapaansa juhlimaan TVO:n 87. vuosijuhlaa lauantaina 7.3.2015. Tänä vuonna juhla järjestetään ravintola Tiirikkalassa (Vähätori, Linnankatu 3, Turku). Juhlaillallisella nautitaan tuttuun tapaan sanataiteesta, herkuista ja korkeakulttuurista. Juhlapuheen pitää tänä vuonna civis Li Andersson.

Osakuntaelämä on hämmentävän monipuolinen ilmiö, jossa arkikin voi näyttää juhlalle. Siksi vuoden suurinta juhlaa vietetään erityisen arvokkaasti, muttei jäykästi, kuten TVO:lla on tapana. TVO:n vuosijuhla tuo vuodesta toiseen yhteen osakunnassa eri vuosikymmenillä toimineita aktiiveja, ja juhla tarjoaa myös tilaisuuden tehdä uusia tuttavuuksia tutussa ja turvallisessa seurassa. Illanvietto jatkuu tanssien jatkoilla Väinö Grönin rytmiin.

Ole tarkkana ja toimi nopeasti: vuosijuhlaan tulee ilmoittautua viimeistään 27.2.2015. Juhlamenu ja tarkemmat ilmoittautumisohjeet julkaistaan Tevis-Palstalla. Juhlapuvut ja osakuntanauhat ylle, mytsi päähän ja rellestämään!

Kimmo 5.2.2015

Keskipäivä kahvilla

Onneksi kahvi on sallittu huume. Putkaan ei joudu, vaikka vetäisi monta pannullista.

TVO:n päivystykset Yo-talo B:n osakuntatilassa jatkuvat jälleen helmikuussa. Vuoden 2015 ensimmäinen päivystysaika, jolloin tavattavissa ovat sekä toiminnanjohtaja että laulunjohtaja, on keskiviikkona 11.2. kello 14–16. Sen jälkeen päivystysvastaanotot jatkuvat vaihtelevina aikoina. Ajankohdat voit tarkistaa osakuntien yhteiskalenterista (huomaa kuitenkin, että TVO:n muut tapahtumat merkitään osakunnan omaan kalenteriin).

Päivystyksissä nautitaan kahvia, luetaan monipuolisesti valistavaa kirjallisuutta ja keskustellaan mielenkiintoisista teemoista. Myös flipperinpeluu on mahdollista. Päivystys on helppo tapa tutustua osakunnan toimintaan, ja siitä saa lisää tietoa suoraan osakunnan aktiiveilta.

Kimmo 15.1.2015

Spoken Word 2

Viktoriaaniset kondomipirskeet

Kuule, kuuntele, näe, koe, tee, esitä ja kirjoita, TVO:lla. Lauantaina 24.1.2015 klo 18 alkaen Köydenpunojankadun osakuntatalossa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisätietoa Tevis-Palstalla ja tapahtuman facebooksivulla.

Kimmo, 15.1.2015

Etusivuarkisto

Tältä etusivu näytti ennen vanhaan:

Valid HTML 4.0!
Valid CSS!

Informaatiovuo osakunnasta: tilaa tvoaktiivi-sähköpostilista!

☆ ☆ ☆

Lähtisitkö mukaan? Tee ja tue: kannatusjäsenyys kaikille, opiskelijoille varsinainen tai ulkojäsenyys.

☆ ☆ ☆

Osakuntaravintola on esteetön! (Yläkerran sauna- ja kerhotiloihin kulku valitettavasti vain rappusia pitkin.) Tervetuloa!