Maailman paras maanpuolustusstrategia: paljon viinaa ja pornoa rajalle, niin kukaan ei halua lähteä sieltä pois.

Oraakkeli jäniksen hahmossa

TVO 75 vuotta -juhlakirja julkaistu

Valokuvat Paula Steinby
Teksti Kimmo Makkonen

TVO:n 75-vuotisjuhlien kunniaksi osakunnasta julkaistiin historiateos 5.3.2003 Tauno Nurmela -salissa yliopiston päärakennuksessa. Edellisinä vuosikymmeninä osakunnassa toimineet kertovat teoksessa opiskelijaelämästä, osakunnasta ja osakuntalaisista: 100 sivua kuvia ja asiaa. Julkaisutilaisuudessa kuultiin kirjoittajia, ja M. A. Numminen ja Pedro Hietanen esittivät taidetta.

Juhlakirja on saatavilla maksutta TVO:sta. Pyytäessänne lähetämme sen postitse: lähetä sähköpostia tai soita puhelimella +358 2 233 0255.

TVO 75 vuotta juhlakirja

toimittaneet Jukka Laine ja Pentti Blom
 1. Tästä se alkoi (Aatos Petäjä)
 2. Vallattomat ylioppilaat (Ilkka U. Nurmi)
 3. Tammesta veistetty osakunta (Ilkka U. Nurmi)
 4. Päätettiin ihmetellä keitä ja mitä oikein olivat antinistit (Markku Rintanen)
 5. Lapin retket, (Pentti Blom)
 6. Paavo Kallio sotilaana (Martti Soikkeli)
 7. Olli Vuori (Pentti Blom)
 8. Hannu Tapani Klami - tiedemies, jolla oli ääni (Tomi Hautakangas)
 9. Kun jazz tuli osakuntaan (Pentti Blom)
 10. TVO - jazzin pesä (M. A. Numminen)
 11. V.S.O.P.:n vaiheet 80-luvun lopulla (Hannu Waher)
 12. Kaurismäki Films Go Turku (Jukka Laine)
 13. TVO:n historia (Pentti Eloranta)
 14. TVO:n Tukisäätiö ry:n historiikki (Heikki Kallio)

Jukka Laine ja Pentti Blom Teoksen toimittajat: vasemmalla Pentti Blom ja keskellä Jukka Laine, oikealla tilaisuuden juontaja Kimmo Makkonen. Toimittajat olivat tyytyväisiä työnsä tulokseen. Tavoitteena ollut sata sivua täyttyi, tosin kuvia julkaistiin hieman aiottua niukemmin, koska hyviä tekstejä oli niin paljon. Pentti Blom iloitsi, että kirjoittamistyön kautta hänellä oli ollut mahdollisuus elää jälleen ne kolmetoista vuotta, jotka hän oli aikoinaan osakunnissa viettänyt.


Inspehtori Timo Soikkanen Inspehtori Timo Soikkanen esitti avunpyynnön osakuntakaskujen keräämiseksi Kaskuakatemia-kokoelmaan. Jutut voi lähettää hänelle sähköpostitse: .


Professori Martti Soikkeli Professori Martti Soikkeli muisteli emeritusinspehtori Paavo Kallion kokemuksia sodassa, ja vertaili sodassa vietettyä nuoruutta siviilielämään.


Hannu Waher Hannu Waher, Varsinaissuomalaisen osakunnan pää-äänenkannattajan pitkäaikainen päätoimittaja 1980-luvulla, kertoi, että lehden toimittamisessa oli työläintä laatia kenen tahansa ymmärrettävissä olevia artikkeleja - osakuntalaisten kesken sen sijaan olisi helppoa nauraa itselleen.


M.A.N. ja Pedro M. A. Nummisen mukaan TVO:n erottaa muista keikkapaikoista kriittisempi yleisö ja tila, joka on miellyttävästi kulunut.

Valid HTML 4.0!
Valid CSS!

Informaatiovuo osakunnasta: tilaa tvoaktiivi-sähköpostilista!

☆ ☆ ☆

Lähtisitkö mukaan? Tee ja tue: kannatusjäsenyys kaikille, opiskelijoille varsinainen tai ulkojäsenyys.

☆ ☆ ☆

Osakuntaravintola on esteetön! (Yläkerran sauna- ja kerhotiloihin kulku valitettavasti vain rappusia pitkin.) Tervetuloa!