TVO:n ansiomerkkitoimikunnan kokous 3.3.2004 ravintola Hämeen Portissa

 

Läsnä emerituskuraattori Tomi Hautakangas ja cives Kimmo Makkonen ja Veljo Velling; poissa inspehtori Timo Soikkanen, emerituskuraattori Jukka Laine ja kuraattori Anton Kupias

1.      Puheenjohtaja Tomi Hautakangas avasi kokouksen kello 18.20, ja kokous todettiin sääntöjen mukaiseksi ja päätösvaltaiseksi.

 

2.      Puheenjohtajan suullisesti esittämä työjärjestys hyväksyttiin.

 

3.      Kokouksen sihteeriksi valittiin civis Kimmo Makkonen. Päätettiin että kokouksen pöytäkirja julkaistaan TVO:n 76. vuosijuhlassa 6.3.2004.

 

4.      Yleiskeskustelu:

·        Todettiin että kokous voi hyvin kokoontua vasta maaliskuussa (vrt. TVO:n kevätkokous 11/17.12.2002), koska ansiomerkkejä ja nauhaa on teetetty niin runsaasti, ettei merkkien puuttuminen tule olemaan este niiden myöntämiselle lähivuosikymmeninä.

·        Arveltiin että osa toimikunnan jäsenistä on lukenut kutsun väärin, eikä ole huomannut kutsun otsikkoon sijoitettua kokousaikaa.

·        Osakunnan virkailijoiden (inspehtorin, kuraattorin, emännän ja isännän) merkkien teettämishanke on kesken. Todettiin että hanke on mielekäs, mutta siitä ei saa koitua osakunnalla merkittäviä taloudellisia rasitteita.

·        Katsottiin, että TVO:n huomionosoituksia voi myöntää myös henkilöille, jotka eivät ole toimineet osakunnassa, jos he ovat toimineet TVO:n tavoitteiden mukaisesti ja heidän ansionsa ovat erityisen merkittäviä.

 

5.      Ansiomerkit:

Ansiomerkkejä ei päätetty myöntää.

 

6.      Ansionauhat:

Päätettiin myöntää ansionauha civis Marko Pihlille.

Perustelu: Marko Pihl on toiminut TVO:n isäntänä syksystä 2001 alkaen, huolehtinut oluttilauksista ja hankkinut henkilökuntaa osakunnan tilaisuuksiin. Hän on neuvotellut taloudellisesti merkittäviä sopimuksia panimoiden kanssa, asunut osakunnassa vuoden, hankkinut osakuntaan lukuisia uusia jäseniä, toiminut TVO:n 75-vuotisjuhlavuositoimi-kunnassa ja juhlavuoden varainhankkijana, edustanut osakuntaa menestyksekkäästi debattikilpailuissa, ja toiminut TVO:n biljardijoukkueen kapteenina kauden 2003-2004.

 

7.      Osakuntanauhat:

Päätettiin myöntää osakuntanauha Korporatsioon Rotalian vuosijuhlaedustajille, pois lukien tilaisuuteen saapuvat rebaset, ja päätettiin myöntää osakuntanauha Panu Tyhtilälle.

 

8.      Puheenjohtaja Tomi Hautakangas päätti kokouksen kello 19.39.

 

 

 

 

 

 

 

Tomi Hautakangas

puheenjohtaja

 

Kimmo Makkonen

sihteeri

 

 

 

 

 

 

Veljo Velling