"Mikä tossa TVO:ssa oikein mättää? Onko se noi ihmiset vai toi musiikki?"
Statisti toiselle

Oraakkeli jäniksen hahmossa

Kuolleen Musiikin Yhdistyksen 5-vuotisjuhla

Omalaatuisista ja tummanpuhuvista keikoistaan tunnettu turkulainen Kuolleen Musiikin Yhdistys saavuttaa tänä syksynä kunnioitettavan 5 vuoden rajapyykin. Tätä juhlistetaan keikalla, jossa esiintyvät, nimestään huolimatta Suomen ulkopuolelta saapuva Karjalan Sissit (Swe) sekä oululainen I.Corax.

Tapahtumapaikkana on Turun TVO (Rehtoripellonkatu 6) lauantaina 27.9.2003. Ovet ovat auki klo 21-02. Liput 5 EUR ja ikäraja 18v. Paikalla alan musiikkia soittava DJ Ye.

Karjalan Sissit saapuu runsaasti suomalaisverta sisältävästä Eskilstunan kaupungista ja tästä johtaa juurensa hämmästystä herättävä bändinimi. Alun perin bändi lihallistui ideasta tehdä tribuutti Karjalan Sissien keulahahmo Markus Pesosen isoisälle, joka taisteli sodassa Suomen puolella. Tästä syystä musiikkikin on hyvin sotaisan ja mahtipontisen kuuloista mm. paukkuvien patarumpujen ansiosta. Musiikillisesti bändi on industrialia Cold Meat Industryn hengen mukaisesti ja CMI onkin julkaissut Sissien toisen kokopitkän. Ensimmäisen CD:n julkaisi englantilainen Cold Spring, joten bändi on hyvin levinnyt ulkomailla. Levyt on tuottanut Arcanan Peter Pettersson, jonka studiossa levyt onkin nauhoitettu, joten jylhiä tunnelmia saa varmasti koko rahan edestä. Erityisesti on mainittava, että Karjalan Sissit ei ole tätä ennen tehnyt vielä yhtään keikkaa, joten kaikki paikalle pääsevät/mahtuvat tulevat todistamaan historiallista maailman ensi-iltaa!

Illan aloittava I.Corax tulee melkeinpä kauempaa eli Oulusta asti ja heidän kylmä dark ambienttinsa maalailee painostavia tunnelmia tavalla, jota on vaikea välittää tekstin avulla. Ehkä bändin oma kuvaus pääsee kaikkein lähimmäksi: harsh, crushing, experimental, archaic dark ambient. Joka tapauksessa nyt liikutaan vieläkin synkemmissä tunnelmissa kuin Karjalan Sissien sotaisan tumma maailma, jossa on kuitenkin pientä pilkettä silmäkulmassa. Vai miten pitäisi tulkita Karjalan Sissien motto: "Pontikkoo, konnarii, haitarii ja viel perkeleesti kuolemoo!"

KMY järjesti ensimmäisen keikkansa syyskuussa 1998, jolloin esiintymässä oli jo tuolloin iso nimi Ordo Equilibrio. Sen jälkeen tapahtumia on ollut säännöllisen epäsäännöllisesti ja monilla keikoilla on ollut ruotsalaisen kulttilevy-yhtiö Cold Meat Industryn artisteja. KMY on jopa järjestänyt monelle nousevalle ulkomaalaiskyvylle (puhumattakaan kotimaisista) maailman ensi-iltakeikan, joka kertoo jotain yhdistyksen suurta yleisöä kosiskelemattomasta asenteesta. Kuolleen Musiikin Yhdistys onkin jo noussut sellaiseen kulttiasemaan, että keikat ovat viime aikoina olleet loppuunmyytyjä vaikka käytännössä bändejä ei Suomessa tunnekaan kuin pieni joukko underground-faneja. On syntynyt käsite, johon uskaltaa luottaa. Päällimmäisenä motiivina on ollut järjestää keikkoja joita kukaan muu ei kuitenkaan Suomeen järjestäisi ja puhtaasti omakustannehommana ilman rahantavoittelua. Musiikkityylin kriteerinä ei ole edes ollut ehdoton synkkyys, mutta tietty tummanpuhuvuus on kuitenkin yksi kantavista voimista. Viiteen vuoteen on mahtunut lukuisia tähtihetkiä, joita ovat tarjonneet mm. Sephiroth(Swe), Coph Nia (Swe), Megaptera (Swe), Sophia (Swe), Ordo Equilibrio (Swe), Brighter Death Now (Swe), Tenhi jne. Kotisivuilta löytyy keikoista ja historiasta lisää informaatiota sekä tietoa genrestä yleisesti.

Kuolleen Musiikin Yhdistyksen puolesta, Kimmo Niukko

Valid HTML 4.0!
Valid CSS!

Informaatiovuo osakunnasta: tilaa tvoaktiivi-sähköpostilista!

☆ ☆ ☆

Lähtisitkö mukaan? Tee ja tue: kannatusjäsenyys kaikille, opiskelijoille varsinainen tai ulkojäsenyys.

☆ ☆ ☆

Osakuntaravintola on esteetön! (Yläkerran sauna- ja kerhotiloihin kulku valitettavasti vain rappusia pitkin.) Tervetuloa!