"Se on luola jossa ihmiset vain rypee."

Oraakkeli jäniksen hahmossa

TVO:n osakuntanauhaohjesääntö

Osakuntanauhan käyttö

1 § Osakuntanauhaa käytetään TVO:n juhlissa, kuten vuosijuhlassa ja seniorijuhlassa ja muissa tilaisuuksissa, joissa pidetään akateemisia kunniamerkkejä. Näissä tilaisuuksissa kunnianauha tai ansionauha korvaavat osakuntanauhan.

2 § Osakuntanauhaa suositellaan käytettäväksi juhlien ohella osakunnan retkillä, kuten maakuntaretkillä ja Floran päivän risteilyllä, osakuntakokouksissa, karonkkakokouksissa, vappuna, osakunnan pikkujouluissa ja osakunnan lippua kannettaessa ja lipun ollessa läsnä.

3 § Osakunnan tiloissa nauhaa voi käyttää aina halutessaan.

4 § Osakuntanauhaa käytetään tilaisuuteen sopivan pukeutumisen osana. Osakuntanauhaa ei saa käyttää opiskelijahaalareiden kanssa.

5 § Miehet kantavat osakuntanauhaa oikealta olkapäältä rinnan yli viistoon. Naiset kantavat osakuntanauhaa oikelta tai vasemmalta olkapäältä rinnan yli viistoon. Osakuntanauhaa voi kantaa myös ruusukkeeksi solmittuna.

Osakuntanauhan myöntäminen ja käyttöoikeus

6 § Osakuntanauha myönnetään ansiomerkkitoimikunnan päätöksellä osakunnassa toimiville henkilöille. TVO:n hallituksen tulee tehdä ansiomerkkitoimikunnalle ehdotus nauhan saajista.

Ansiomerkkitoimikunta voi myöntää osakuntanauhan harkintansa mukaan muillekin.

7 § Osakuntanauhoja voidaan jakaa vuosijuhlassa ja seniorijuhlassa.

Osakuntanauhoihin kirjoitetaan saajan nimi.

8 § Osakuntanauhan käyttöoikeus on elinikäinen.

Osakuntanauhan käyttöoikeus voidaan kurinpitosyistä peruuttaa korkeintaan yhden vuoden ajaksi kerrallaan. Osakunnasta kurinpitosyistä erotettu henkilö menettää osakuntanauhan käyttöoikeuden pysyvästi.

Osakuntanauhan ominaisuudet

9 § Osakuntanauha on 20 mm leveä. Nauhassa on ylimmästä alimpaan lukien 2 mm leveä punainen raita, 7 mm leveä keltainen raita, 7 mm leveä punainen raita, 2 mm leveä keltainen raita ja 2 mm leveä punainen raita.

Osakuntanauhan Pantone-värikoodit ovat keltainen: 14-1159 TP ja punainen: 18-1662.

Inspehtorin ja kuraattorin käädyt

10 § Inspehtorilla ja kuraattorilla on kummallakin käädyt. Uuden inspehtorin tai kuraattorin aloittaessa tehtävässä edellinen inspehtori tai kuraattori luovuttaa käädyt seuraajalleen.

Käätyjä käytetään akateemisissa tilaisuuksissa ja niissä osakunnallisissa tilaisuuksissa, joissa käytetään osakuntanauhaa ja käätyjen kantaminen sopii tilaisuuden pukeutumiseen.

Siirtymäsäännös

11 § Tämän säännön mukaista nauhanmyöntämismenettelyä sovelletaan ensimmäistä kertaa vuoden 2007 kevätkokouksessa hyväksyttyihin uusiin jäseniin.

Valid HTML 4.0!
Valid CSS!

Informaatiovuo osakunnasta: tilaa tvoaktiivi-sähköpostilista!

☆ ☆ ☆

Lähtisitkö mukaan? Tee ja tue: kannatusjäsenyys kaikille, opiskelijoille varsinainen tai ulkojäsenyys.

☆ ☆ ☆

Osakuntaravintola on esteetön! (Yläkerran sauna- ja kerhotiloihin kulku valitettavasti vain rappusia pitkin.) Tervetuloa!