Katu on köyhän koti.

Oraakkeli jäniksen hahmossa

Varsinaissuomalaisen Kerhon osio Turun yliopiston ylioppilaskunta ry:n julkaisemassa opaskirjasessa uusille opiskelijoilla syksyllä 1946

Varsinaissuomalainen!

Kun olet toivorikkaana ja tietoviisaana aukaisuut Alma materimme oven ja olet kenties jo tutustunut Kuntaankin, muttatunnet itsesi ehkä kuitenkin hiukan orvoksi etkä ole löytänyt omaa paikkaasi, tule silloin joukkoomme, varsinaissuomalaisten yhdyssiteenä toimivaan Varsinassuomalaiseen Kerhoon. Sen iloisessa toveripiirissä voit täydentää opiskelun raskauttamaa elämääsi sopusointuiseksi kokonaisuudeksi. Sitä tekoa et tule koskaan katumaan, sillä pyrkimyksenämme on osoittaa todeksi tunnuslaulumme sanat:

"Elon päivät kaunehimmat
vanha Turku mulle suo."

Tulet huomaamaan, että jokainen kerholainen huolimatta kuuluisasta varsinaissuomalaisesta jäykkyydestään on enemmän kuin tavallinen opiskelutoveri. Heistä tulet löytämään uskollisia ystäviä, kukaties vielä vakituisen kumppanin elämän mutkaisille poluille.

Jos laulat, soitat, näyttelet tai sinussa piilee joitakin muita kykyjä, vaikka ei varsin suuriakaan, niin hauskoissa illanvietoissa tutussa toveripiirissä voit esittää niitä muitten iloksi ja samalla myös omaksesi. Vaikka tämä viekin rahtusen kallista aikaasi, saat palkaksi rakkaita muistoja, esiintymistottumusta ja elämänkokemusta. Ja ennen kaikkea, jos kirjoitat, runoilet tai piirrät, akateeminen mestari PUH (Kerhomme pää-äänenkannattaja) ottaa kiitollisuudella vastaan avustuksiasi. Perinteet velvoittavat. Ellet muuta tee, iloitset muiden mukana ja yhdyt lauluun, leikkiin tai karkeloon, olet yksi meistä.

Joka syksy tehdään retki Preitilään parantolan potilaita viihdyttämään hauskoilla esityksillä. Muista maaseudulle tehtävistä retkistä ei tällä hetkellä voi sanoa mitään, mutta tulevaisuudelta odotamme paljon. Entä yhteiset reki-, hiihto- ja kävelyretket ja suhteiden hoito Helsingin Osakuntaan! Vähän toista vuotta kestäneen sodanjälkeisen toiminnan aikana ei kaikkia perinteitä ole vielä voitu herättää henkiin, mutta kun sattuu joutumaan ennen sotia toimineen kerholaispolven edustajien pariin ja nämä innostuvat muistelemaan menneitä, kas siinä elämää, sanat sinkoavat, silmät loistavat ja nauru helähtää. Sellaiseksi on kerhoelämä varmaan jälleen muodostuva ja silloin voi ihan jokainen yhtyä pikku emäntämme jo nyt lausumiin sanoihin, että Varsinaissuomalainen Kerho on maailman paras kerho.

Tervetuloa sen piiriin!

Julia

Valid HTML 4.0!
Valid CSS!

Informaatiovuo osakunnasta: tilaa tvoaktiivi-sähköpostilista!

☆ ☆ ☆

Lähtisitkö mukaan? Tee ja tue: kannatusjäsenyys kaikille, opiskelijoille varsinainen tai ulkojäsenyys.

☆ ☆ ☆

Osakuntaravintola on esteetön! (Yläkerran sauna- ja kerhotiloihin kulku valitettavasti vain rappusia pitkin.) Tervetuloa!