"Miehet on Sikoja!
Osta dildo!"

Oraakkeli jäniksen hahmossa

Lanaajat voittoon väittelykisassa

TVO:n maanpuolustuskerho Lanaajat tasoitti vastapuolten argumentit akateemisen väittelykilpailun finaalissa 24. marraskuuta Turun kauppakorkeakoulun juhlasalissa. Joukkueessa väittelivät Marko Pihl ja Kimmo Makkonen, karsinnoissa lanasivat Pihl ja Otto Haaki.

Voitto saavutettiin analyyttisellä otteella ja rakenteellisesti oikealla argumentoinnilla. Semifinaalissa Lanaajat vastustivat P-klubin joukkueen väitettä "yliopistoissa otettava käyttöön kummiopettajajärjestelmä". P-klubi otti lähtökohdaksi kokemukset poliittisen historian laitoksen toimivasta opettajatutorjärjestelmästä, ja sen eduista ja haitoista käytiin värikäs keskustelu. Tämä oli Lanaajien harhautusta, jonka tarkoituksena oli viedä P-klubin huomio ensimmäisestä lähtökohdasta, väitteen oikeutuksesta. Lanaajat veivät voiton pitämällä nykyisiä järjestelyjä riittävinä, ja osoittamalla ettei P-klubin joukkue näyttänyt nykytilanteessa mitään muutostarvetta.

Finaalissa Lanaajien puolustettavaksi tuli väite "loka- marraskuussa masentavat tv-ohjelmat varustettava tekstillä Varoitus: ohjelma sisältää masennusta lisääviä kohtauksia." Tätä vastusti mediatutkimuksen debattikurssin joukkue Win-win ja kuusnolla. Lanaajat valmistelivat väitteensä huolellisesti, todettiin syksyisen esiintyvä yleinen masennuspiikki, selitettiin miten merkintä masennusvaarasta sijoitettaisiin tv-ohjelmatietoihin, ja kuinka asia tulisi saman asiantuntijaorganisaation vastuulle, joka jo nyt laatii merkinnät ohjelmista joita ei suositella nuorille. Contra-puoli haastoi Lanaajien argumentit, ja Lanaajat vastasivat haasteeseen: "kuka määrittelee masentavan ohjelman" - asiantuntijat määrittelevät; "miksi vain loka- ja marraskuussa" - syysmasennuksen yleisyyden vuoksi tätä on sopivinta kokeilla silloin; "tällainen olisi holhousta" - merkintä antaa tietoa yksilöille eikä rajoita valinnanvapautta. Lanaajien retoriikka puri, eikä vastapuoli onnistunut kehittämään uusia argumentteja väittelyn edetessä.

Kimmo Makkonen
24.11.2003

Säännöt ja muita tietoja Turun yliopiston mediatutkimuksen sivuilla.

Valid HTML 4.0!
Valid CSS!

Informaatiovuo osakunnasta: tilaa tvoaktiivi-sähköpostilista!

☆ ☆ ☆

Lähtisitkö mukaan? Tee ja tue: kannatusjäsenyys kaikille, opiskelijoille varsinainen tai ulkojäsenyys.

☆ ☆ ☆

Osakuntaravintola on esteetön! (Yläkerran sauna- ja kerhotiloihin kulku valitettavasti vain rappusia pitkin.) Tervetuloa!