Kalashnikovin piippu ohimolla rauhoittaa. Sitten ei tee enää mieli vittuilla.
KM

Oraakkeli jäniksen hahmossa

TVO - Turun yliopiston Varsinaissuomalainen Osakunta

Ystävämme

Korp! Rotalia

Mikä TVO?

Osakunta on opiskelijayhteisö. Sen jäsenet harjoittavat opintojaan Turun yliopistossa ja Åbo Akademissa. Muissa korkeakouluissa opiskelevat voivat osallistua kaikkeen TVO:n toimintaan ulkojäseninä, ja myös muut osakuntalaisten ystävät voivat nautiskella osakuntaelämän iloista, vaikka eivät olisikaan opiskelijoita. Kannatusjäseneksi voi liittyä jokainen, myös yhteisöt. Osakuntalaisuus ei pääty valmistumiseen, vaan TVO:lla saatetaan viihtyä vuosikymmeniä.

Alkujaan TVO toimi nimenomaan varsinaissuomalaisia opiskelijoita yhdistävänä maakuntakerhona. Nykyään osakuntalaisista jo noin puolet on kotoisin muualta kuin Varsinais-Suomesta. Maakunta-aate ei ole kuitenkaan jäänyt unholaan, vaan TVO toimii aktiivisesti kotimaakuntansa kulttuuritoiminnan edistämiseksi ja järjestää jatkuvasti kaikille avoimia tapahtumia. Turussa on helppo viihtyä, sillä täällä on TVO.

Kuinka pääsee mukaan?

Osakuntaan osallistuminen tapahtuu helpoimmin saapumalla paikan päälle. Joskus uusille tulokkaille puhutaan vasta, kun he ovat aloitteellisia. Kyse lienee ujoudesta; osakunnassa viihtyvät sekä introvertit että ulospäinsuuntautuneet, ja ennen pitkää harkitsevaisemmatkin uskaltautunevat keskusteluun. tvon värit ovat punainen ja keltainen

Osakunnan tapahtuma-areenana toimiva kerhotalo sijaitsee osoitteessa Köydenpunojankatu 14. Toimintaan voi osallistua aina osakunnan ollessa avoinna. Tapahtuma-ajankohdat löytää TVO:n kalenterista, ja osakunnan päivystysajankohdat puolestaan merkitään Yo-talon osakuntatilan yhteiskalenteriin.

Köydenpunojankadun tiloissa TVO on toteuttanut laajamittaisen remontin, ja toukokuussa 2015 tilassa avattiin osakunnan ravintola a-oikeuksineen. Siellä on jälleen mahdollista toteuttaa monipuolisia kulttuuritapahtumia ja järjestää juhlia tai kerhotoimintaa. Nyt TVO:lla on myös oma sauna. Vuosina 1956–2010 TVO:n toiminnasta iso osa muodostui legendaarisen maineen saaneen rockklubin pyörittämisestä Yo-talo C:n kellarikerroksessa. Jouduttuaan poistumaan vanhoista tiloistaan osakunnan tapahtumat ovat olleet vuosina 2011–2014 enimmäkseen pienehköjä yksityistilaisuuksia väliaikaisissa osakuntatiloissa, kunnes nyt vuonna 2015 tilanne muuttui jälleen radikaalisti. Tällä kertaa myönteiseen suuntaan! Joukkoon tarvitaan aina reippaita ja luovia tekijöitä, lähde rohkeasti mukaan, ja vietä opiskelijaelämä, jota kelpaa vanhana muistella.

Informaatiovuo osakunnasta

Tietoa osakunnan toiminnasta on saatavilla lukuisia eri kanavia pitkin. Osakunnan kalenterin ja Tevis-Palstan lisäksi informaatiota liikkuu TVO:n sivuistoilla sosiaalisessa mediassa, osakunnan omassa VSOP-lehdessä, Tevisblogissa, Turun ylioppilaslehden infopalstalla, kulttuuritoimintaan liittyvillä nettifoorumeilla, kuten diyturku.netissä, facebooktapahtumissa ja perinteisillä paperi-ilmoitustauluilla.

Varmin tapa pysyä ajan tasalla TVO:n toiminnasta on tvoaktiivi-sähköpostilistan tilaaminen. Viestejä lähetetään tavallisesti suositun viikkotiedotteen lisäksi isompiin tapahtumiin ja erityislaatuiseen toimintaan liittyen. Voit liittyä listalle Turun yliopiston sivuilla osoitteessa https://lists.utu.fi/mailman/listinfo/tvoaktiivi, ja samassa osoitteessa tilaus on mahdollista myös perua. Listalle sallittujen lähettäjäosoitteiden joukko on rajoitettu, ja listalle lähetetään ainoastaan osakuntatoimintaa koskevaa postia. Listan tilaaminen ei edellytä osakunnan jäsenyyttä. Kuten muuhunkin toimintaan, siihen voi liittyä, jos tekee mieli. Sähköpostilistaa koskeviin kysymyksiin vastaa osakunnan nettiylläpito: merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki merkki.

Lisäkysymyksen herätessä kannattaa rohkein mielin kysyä, sillä TVO:lla joku aina tietää vastauksen mihin tahansa kysymykseen. Jos tunnistat osakuntalaisen, kysy häneltä. Ellei ketään ole äkkiä tavoitettavissa, kokeile keskustelupalstaa.

Miksi TVO on olemassa?

Osakunta on sfääri opiskelijaelämässä. Siihen kuuluu mm. yhteisiä pyrintöjä, taiteita, urheilua, kodikas osakuntatila, maakunta-aatettakin, monitieteisyyttä ja usein myös viisastumista. TVO:lla saa yrittää uusia asioita, mutta ei ole pakko onnistua joka kerta.

TVO:n toiminnan tärkein periaate on tehdä mitä osakuntalaiset haluavat. Taidetilaisuuksien ja -performanssien järjestäminen on aina toivottua. Sellaiseen saattaa saada helposti muita mukaan, sillä osakunnassa on tilaisuuksien järjestämisestä runsaasti kokemusta ja tarvittavia välineitä. Erilaisia kerhoja on moneen lähtöön. Toisaalta aina ei ole pakko tehdä mitään, vaan voi vain olla ja nauttia joutilaisuudesta.

Osakuntatila on paikka, jonne voi aina tulla ja missä on lähes aina seuraa. Monitieteellisyys ja suvaitseva ilmapiiri tarjoavat mahdollisuuden mielekkääseen tieteelliseen keskusteluun. Osakunnassa saa päiväkahviseuraa. Kahvi on ilmaista ja kunnassa on luettavissa päivän lehdet - siihen sisältyy usein myös uutisista käytävä ajankohtaisdebatti. Kuitenkin, vastoin yleistä harhaluuloa, kukaan ei koskaan valmistu osakunnasta. Turun yliopistossa tutkinnot myöntää tiedekunta.

iloisten ihmisten osakunta Mihin osakunnan perinteet velvoittavat? Vastauksia on yhtä monta kuin osakuntalaisia, mutta yhteisesti voitaneen todeta, että perinteistä on huvia ja ne niiden äärellä sukupolvi toisensa jälkeen on yhdessä kokoontunut tekemään arvokkaina pitämiään asioita.

TVO järjestää vuosittain risteilyn Floran päivänä, akateemiset vuosijuhlat osakunnan vuosipäivän 9. maaliskuuta tienoolla (ks. tulevat juhlapäivämäärät), maakuntaretkiä Varsinais-Suomen kuntiin, marraskuussa seniorijuhlat, joihin osallistuvat niin nuoret kuin vanhemmatkin osakuntalaiset, ja aina 5. joulukuuta pikkujoulujuhlan, jossa on saatavilla riittämiin lihan riemuja. Ruokafestivaali, pääsiäisillallinen ja köyhien joulu tuovat hyvän mielen ja täyden vatsan.

Valid HTML 4.0!
Valid CSS!

Informaatiovuo osakunnasta: tilaa tvoaktiivi-sähköpostilista!

☆ ☆ ☆

Lähtisitkö mukaan? Tee ja tue: kannatusjäsenyys kaikille, opiskelijoille varsinainen tai ulkojäsenyys.

☆ ☆ ☆

Osakuntaravintola on esteetön! (Yläkerran sauna- ja kerhotiloihin kulku valitettavasti vain rappusia pitkin.) Tervetuloa!