"Chequevara ei ollu mikään palestiinalainen."

Oraakkeli jäniksen hahmossa

Näistä merkeistä tunnistat osakuntalaiset

Osakuntanauha

Osakuntanauhassaan osakuntalaiset kantavat osakunnan värejä. TVO:n värit ovat samat kuin Varsinais-Suomen vaakunassa: punainen ja kulta. Nauhaa käytetään TVO:n juhlissa, kuten vuosijuhlassa ja seniorijuhlassa sekä muissa tilaisuuksissa, joissa pidetään akateemisia kunniamerkkejä. Osakunnan tiloissa nauhaa voi käyttää aina halutessaan.

Useilla ansioituneilla osakuntalaisilla on tavallista osakuntanauhaa leveämpi ansionauha, jonka värit ja mittasuhteet ovat samanlaiset kuin osakuntanauhalla. Muutamilla osakunnan hyväksi merkittävän elämäntyön tehneillä henkilöillä on TVO:n kunnianauha, joka on ulkoasultaan kuin suunnattoman leveä osakuntanauha.

osakuntanauhan kuva

Osakuntanauhan käytöstä päätetään osakuntakokouksen säätämällä osakuntanauhaohjesäännöllä, jossa määritellään nauhan kanto-oikeus, käyttötavat sekä nauhan värit ja mittasuhteet. TVO:n ansiomerkkitoimikunta päättää osakuntanauhan myöntämisestä osakuntalaisille, ja toisinaan osakuntanauhoja annetaan myös muille TVO:n hyväksi toimineille henkilöille. Nauhat jaetaan vuosittain osakunnan vuosijuhlan yhteydessä.

TVO-mytsi

TVO-mytsi

TVO:n osakuntanauhan käyttöön oikeutetut jäsenet voivat käyttää osakuntalakkia. Lakki on osakuntakohtainen virallinen väriesine, joka korvaa ylioppilaslakin ja jota voidaan käyttää kaikissa osakunnallisissa toimissa ja tapahtumissa sekä järjestöä edustettaessa.

TVO-mytsi on toteutettu vanhan balttilaisgermaanisen perinteen mukaan ja valmistutettu eestiläisen ystävyysosakuntamme Korporatsioon Rotalian avustuksella heidän suosimassaan tekstiilipajassa. Lakin lippa on musta ja laki on valkoinen; ne muistuttavat perinteisestä suomalaisesta ylioppilaslakista. Laen alla kulkevat punainen ja kultainen nauha Varsinais-Suomen maakunnan ja sitä edustavan osakuntamme väreinä. Lakissa on myös perinteisenä lakikuviona nk. zirkel, kaunokirjailtu kuvio, jossa on luettavissa osakunnan nimen alkukirjaimet T, V ja O. Zirkel niinikään otettiin käyttöön osakunnan epävirallisena tunnuksena.

Mytsien käyttöönotto 80. vuosijuhlassa, cur!KM ja Vil! Janno Isat.
TVO-mytsi otettiin käyttöön osakunnan 80. vuosijuhlassa 8.3.2008. Cur! Kimmo Makkonen ja Rot! Janno Isat Korporatsioon Rotaliasta jakoivat mytsit osakuntalaisille.

Päähine otettiin juhlallisesti käyttöön osakunnan inspehtorin, suunnittelutoimikunnan puheenjohtajan ja Korporatsioon Rotalian edustajien toimesta osakunnan 80. vuosijuhlassa Akatemian talolla.


TVO:n lippu

TVO:n lippu Kaunispäällä syksyllä 2005.

TVO:n lippu vihittiin käyttöön osakunnan 32. vuosijuhlassa keväällä 1960. Lipussa on Varsinais-Suomen kultainen vaakunakilpi ja kruunu punaisessa kentässä sekä kulmissa hopeiset Maarian liljat.

TVO:n lippua on perinteisesti käytetty osakunnan arvokkaimmissa tilaisuuksissa, kuten vuosijuhlissa ja seniorijuhlissa sekä ylioppilaiden kulkueissa. Lipunkantaja ja airueet valitaan yhdeksi vuodeksi kerrallaan osakunnan syyskokouksessa.

Osakunnan lippu on valmistettu silkkikankaasta, ja ikävuosiensa rasittamana sitä ei voi enää käyttää ulkona. Varsinaista lippua on viime vuosina tuurannut useissa ulkoilmatilaisuuksissa Väliaikainen vappulippu, jonka osakuntalaiset ompelivat vapuksi 2006. Varsinais-Suomen liitto lahjoitti TVO:lle uuden vaakunalipun syksyllä 2007.

Väliaikainen vappulippu
Väliaikainen vappulippu Turun Taidemuseonmäellä vappuna 2006.

Valid HTML 4.0!
Valid CSS!

Informaatiovuo osakunnasta: tilaa tvoaktiivi-sähköpostilista!

☆ ☆ ☆

Lähtisitkö mukaan? Tee ja tue: kannatusjäsenyys kaikille, opiskelijoille varsinainen tai ulkojäsenyys.

☆ ☆ ☆

Osakuntaravintola on esteetön! (Yläkerran sauna- ja kerhotiloihin kulku valitettavasti vain rappusia pitkin.) Tervetuloa!